Kurşun gaziyi 47 yıl sonra öldürdü

1974 yılında gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekâtında gazi olan Trabzonlu Gazi Ahmet Özbakır hayata gözlerini yumdu. Jandarma Komando birlikleri ile birlikte Kıbrıs Harekatına katılan Özbakır, göğsüne yediği uçaksavar kurşunu nedeniyle gazi oldu. Kırk yedi yıldır göğsünde duran kurşunu nedeniyle yıllar sonra hayatını kaybetti. Hayatını o kurşunla geçirdi 68 yaşında olan Gazi Ahmet Özbakır, Araklı’da 20 yıl muhtarlık yaptı. Yıllar önce göğsüne aldığı darbe akciğerinde yeniden rahatsızlık çıkarınca bir yıldır süren tedaviden yanıt alamadı. 

Özbakır’ın yakın arkadaşı Muharip Gaziler Deneği Başkanı Seyyah Sağıroğlu, “Kıbrıs harekâtına jandarma komando birlikleri ile katıldı. Savaş esnasında sağ akciğerinin üst kısmında uçak savar mermisi isabet etti. Adana’dan Gülhane’ye gönderildi. Gülhane’de Kurşun göğsünden alınamayınca hayatını 47 yıl onunla sürdürmek zorunda kaldı.” sözleriyle savaşta nasıl yaralandığını açıkladı. Malulen emekliliği kabul etmedi Özbakır’ın yıllar önce kendisine tanınan malulen emeklilik hakkını komutanlarına Trabzon’da bana kız vermezler diyerek kabul etmediğini aktaran Sağıroğlu, “Malulen emekliliği kabul etmemiştir. Gülhane hastanesinde aynen şöyle söylemişti. Komutanım ne olur beni sakat olarak Trabzon'a yollamayın bana sakat raporu verirseniz bize Trabzon'da kız vermezler bize iş vermezler. Ne yazık ki 6 Nisan’da sevgili kardeşim o mermiyle hayatını kaybetti. 25 yıl Araklı’da köyüne muhtar olarak hizmet etti. Ailesine, dostlarına ve sevenlerine sabır kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Cenazesi Araklı’da köydeki baba toprağına rahmetli eşinin yanına defnedildi.” diyerek arkadaşının gösterdiği gurulu duruşu anlattı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105