Mülteci kadınlar için proje üretildi

5 milyon avro... Trabzon’da dört kurum 5 milyon avroluk bütçesi olan proje için bir araya geldi. Trabzon Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği,  Trabzon İl Göç İdaresi ve Trabzon Üniversitesi göçmenler üzerine bir proje geliştirdi. Projeye üç Avrupa ülkesi Almanya, İtalya ve Malta da dahil oldu. 3 yıl sürecek olan projede göçmen kadınlarla Trabzonlu kadınlar ortak çalışma yürütecek Trabzon Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği,  Trabzon İl Göç İdaresi ve Trabzon Üniversitesi 5 milyon avroluk bütçesi olan proje için bir araya geldi.

TRABZON’DA DÖRT KURUM ROJEE BULUŞTU

Göçmenler üzerine Trabzon Üniversitesi ile birlikte bir proje geliştirdiklerini ifade eden Müdür Kurt, “Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği, Trabzon Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Trabzon İl Göç İdaresi ve Trabzon Üniversitesi dört kurum göçmekler üzerine bir proje geliştirdik. Projeyi Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Trabzon Üniversitesi beraber hazırladık.” diye konuştu.

İTALYA, ALMANYA VE MALTA İLE ORTAK PROJE

Aktif Trabzon kadınıyla, dezavantajlı göçmen kadınların bir araya getirilip, her iki taraftan da eşit sayıda katılım sağlanarak bir proje yürütüleceğini belirten Müdür Kurt, “5 milyon avroluk bir proje. Avrupa ülkelerinden de projeye üç tane ortak belediye bulundu. Bu ülkeler İtalya, Malta ve Almanya. Kültürel bir çalışmanın içersine gireceğiz. Projenin esas amacı göçmen kadını toplum içine katmak...” diye konuştu.

PROJE ÜÇ YIL SÜRECEK

Projenin detayları hakkında bilgi veren Müdür Kurt, “Mesela 10 Trabzonlu ressam kadın varsa resme eğilimi olan 10 göçmen kadınla bir araya gelecek ve çalışma yürütecek.  Birlikte çalışma yürütecekler. Atölye çalışmalarını, masraflarını bu proje karşılayacak. 18 dalda bu proje uygulanacak ve herkes uygun olduğu alan ile eşleşecek. Bu proje 3 yıl sürecek.” açıklamalarında bulundu. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.