Plaka dönüşümde rant  kaygısı

CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Ömer Dayı, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin aldığı kararla S plakadan J plakaya dönüşte çok büyük rantın ortada olduğunu açıkladı. S plakadan J’ye dönüşte 30-40 aracı olanın rant sağlayıp “Büyük balığın küçük balığı yiyeceğini” söyledi. Öte yandan j plaka sahibi servis araçlarının pandemi sürecinde iş yapmayıp zarar ettiğini ve Büyükşehir Belediyesinin plaka sahiplerinden 26 bin TL talep ettiğini açıkladı.

7 AYDIR ÇALIŞMAYAN SERVİSÇİLERDEN 26 BİN İSTENİYOR

Servis araçlarının pandemi sürecinde çalışamadıklarını ifade eden CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Ömer Dayı, “Pandemi sürecinde 7 aydır, mağdur olan çalışmayan öğrenci servisi arkadaşlarımız var. Bunların plakalarının değişiminde Büyükşehir Belediyemizin 26 bin TL talepleri var. Zaten çalışmıyorlar, mağdurlar. Destek olman yerde para talep ediyorsun.” dedi.

S’DEN J’YE DÖNÜŞÜMDE RANT VAR

Dayı, J plakalarla ilgili sorunları mecliste dile getirdi. Dayı, “Diğer bir husus da burada bir rantın oluştuğu söylemleri var. Sadece 1 tane aracı olan kişiyi kast etmiyorum ama onlarca aracı olup bu plaka dönüşümünden rant elde edecek olduğu iddia edilen kişiler var. Bunların dikkate alınmasını istirham ediyorum. S’den J’ye dönüşümde plakalar dondurulacak. Bunlar yarın öbür gün değerinin üzerinde değerlenecek.” şeklinde sorunu dile getirdi.

Bin 112 adet S plakalı aracı ilgilendiren  karar UKOME tarafından kaçak servislerin önüne geçebilmek için alındığı ifade edilmişti. Ancak S plakadan J plakaya dönüşte fazla araç sahibi olanların rant elde edeceği endişesine karşılık Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme getirileceği kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.