Trabzon’da bir kişi aracı bozulduğu için sinir krizi geçirip sağa sola rast gele ateş açtı. Açılan ateşte, bir polis kolundan yaralandı. Olayın ardından şahıs aracını çekiciye yükleyip kaçmaya çalışırken polis tarafından yakalandı. Polis şahsı yakalarken havaya çok sayıda uyarı ateşe açıldı. Sağ kolundan yaralanan polis memuru ameliyat edilirken gözaltına alınan kişini yüzde 70 psikolojik engelli raporu ve geçmişte 3 ayrı suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

POLİS MEMURU KOLUNDAN YARALANDI

Trabzon’un Ortahisar İlçesinde dün gece saha karşı saat 03.00 sıralarında M.Ç. isimli şahsın aracı Çömlekçi kavşakta arıza yaptı. Şahıs otomobilini çekiciye yükledikten sonra bölgeden ayrılırken iddialara göre bir anda sinir krizi geçirdi. Sinir krizi geçirmesi sonrasında yanında bulunan pompalı tüfekle sağ ve sola rast gele ateş açan M.Ç., Ahlak Büro Amirliğinde görevli polis memuru Hasan Ö.’yü kolundan yaraladı. Polis memurunun kolundan yaralanması sonrasında çekicinin sürücüsü M.İ.’nin aracına binen M.Ç., bölgeden kaçmak istedi. Polis ekipleri M.Ç.’yi takibe aldı.

OTOGARIN YAKININDA DURDURULDU

Takibe alınan M.Ç., otogar girişinde önü kesilerek durduruldu. Şahsı gözaltına almak isteyen polisler, araçta bulunan pompalı tüfekten ateş açılma ihtimaline karşılık havaya uyarı atışı yaptı. Uyarı atışı sırasında polis memurlarının kendi araçlarını siper aldıkları görüldü.

ARACI ARIZALANINCI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Uyarı atışından sonra M.Ç. polis memurları tarafından gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere Trabzon Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Şahsın yapılan muayenesinde alkol izine rastlanmazken, ifadesinde ise aracının liman kavşağında bozulduğunu ve çekici çağırdığını, araç çekiciye yüklenirken, tüfeğini aracından aldığını ve rüzgarın etkisiyle ateş ettiğini, kendisinin sinir hastası olduğunu psikiyatri tedavisi gördüğünü ancak ilaçlarını son zamanlarda kullanmadığını söylediği öğrenildi.

PSİKOLOJİK ENGELLİ RAPORU VAR

M.Ç. ile ilgili yapılan araştırmada, yüzde 70 psikolojik engelli raporu olduğu belirtilirken, İstanbul Erenköy ve değişik hastanelerde psikolojik tedavi gördüğü, özürlü kadrosundan ise ulusal bir markette çalıştığı kaydedildi. Şahsın hakkında daha önceden de huzur ve sükunu bozma, tehdit ve hakaret iddiasıyla 3 ayrı kaydının bulunduğu belirtilirken 2 ayrı uzaklaştırma tedbir kararı alındığı da ortaya çıktı.

2 İŞ YERİ VE 2 ARAÇ HASAR GÖRDÜ

Olay sırasında yaralanan polis memuru Hasan Ö. ise KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde ameliyat edildiği ve hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Olayda 2 iş yerinde ve 2 araçta av tüfeğinden çıkan domuz dolusu diye tabir edilen fişeklerin isabet etmesiyle zarar meydana geldiği kaydedildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.