Şehitlere saygısızlığa tepki geldi

Trabzon’un Köprübaşı ilçesi Harmantepe mevkiinde Rusların Karadeniz’e ilerleyişini durdurmak için 1916 yılında savaşarak şehit olan 7 subay ve 150 erin aziz hatırasının yaşatılması adına yaptırılan Harmantepe Şehitliğinin yıllar süren sahipsizliğine ziyaretçiler tepki gösterdi. Vatandaşlar, yıllardır onarılmayan şehitlikten duydukları rahatsızlığı CİMER’e şikâyet edeceklerini dile getirdi.

YAZIKLAR OLSUN!

Rusların Karadeniz’e ilerleyişini durdurmak için 1916 yılında savaşarak şehit olan 7 subay ve 150 erin yattığı Köprübaşı’ndaki Harmantepe Şehitliğinin içler acısı durumu ziyaretçilerin tepkisiyle karşılaştı. Şehitliği ziyaret için gelen vatandaşlardan Akif Saral, “İnanın şehitliğin bu halini görünce içim cız etti. Başımdan kaynar sular döküldü. Türkiye’nin evlatlarına saygısı bu mudur? Trabzon şehidine böyle mi çıkıyor? Onlar vatanın müdafaası için canlarını verdiler biz onların kabirlerini onaramıyoruz. Şehitliği bu halde bırakanlara yazıklar olsun. Eminim şehitlerin kemikleri sızlıyordur.” ifadelerini kullandı.

CİMER’E YAZACAĞIM

Harmantepe Şehitliğinin mevcut durumunu görünce araştırma yapıp bölge halkına sorduğunu ifade eden Cemil Akburak, “Şehitliğin uzun yıllardır harap halde olduğunu öğrendim. Buradaki çevre halkının gücü yetmediği için girişimde bulunamamış. Valilik bir tabela asmış gitmiş. Ne gelen var ne giden. Konuyu CİMER’e yazacağım. Bu ayıptır.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.