Şemsiyeleri hazırlayın!

Meteoroloji'den 44 kent için sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Rapora göre; İstanbul ve Ankara'nın da aralarında olduğu 44 ilde sağanak yağış bekleniyor. Şiddetli yağış nedeniyle oluşabilecek sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Öte yandan MeteoUyarı sisteminde 11 il için sarı kodlu uyarı verildi. Yağışların yer yer 100 kilogramı bulacağı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yayımlanan hava durumu tahmin raporuna göre; pazar günü aralarında İstanbul ve Ankara'nın da olduğu 44 kentte sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Meteoroloji, şiddetli yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istedi. Peki yarın hangi illerde sağanak bekleniyor. İşte son dakiak hava durumu haberinin detayları...

HANGİ İLLERDE SAĞANAK ETKİLİ OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Doğu Akdeniz'in doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Sağanak yağış beklenen iller şu şekilde:

Ardahan, Artvin, Rize, Bayburt, Erzincan, Gümüşhane, Trabzon, Giresun, Ordu, Tokat, Samsun, Amasya, Çorum, Kilis, Hatay, Osmaniye, Adana, Sinop, Yozgat, Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Ankara, Bolu, Zonguldak, Düzce, Sakarya, Bilecik, Eskişehir, Kocaeli, Yalova, Bursa, Kütahya, Uşak, İzmir, Manisa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, İstanbul.

METREKAREYE 100 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞEBİLİR

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz'deki 11 ilimiz için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Sinop, Samsun, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun yer aldığı uyarıda yağışların yer yer 100 kilogramı bulacağı belirtilirken vatandaşların sel, su baskını ve heyelana karşı dikkatli olmaları istendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.