ŞERRİN SÖZCÜLERİ!

Başkan vekili Atilla Ataman sessizliğini bu sözlerle bozdu

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin haksız ve kasıtlı eleştirilere maruz kaldığını öne süren Başkan Vekili Ataman, suskunluğunu bozdu…

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Büyükşehir Belediyesi tarafından salgın kısıtlaması günlerinde çalışmalara ara vermeden devam ettiğini ve 565 km’lik içme suyu hattı ve altyapı yenilendiğini söyledi.Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilgili basın yayın kuruluşlarında haksız ve maksatlı eleştiriler yapıldığını kaydeden Ataman “Daha önce ulaşılamayan, ulaşılsa bile içinden geçilemeyen başka amaçlarla kontrolsüz biçimde kullanılan bu alanların çağdaş bir anlayışla milletin hizmetine sunulmasından rahatsız olan bazı ulusal basın temsilcileri‘şerrin sözcülüğüne’ soyunmuşlardır.” dedi. Ataman’ın açıklamaları şöyle:

SAPTIRICI VE KASITLI

Salgın kısıtlaması günlerinde Trabzon’da, Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından hummalı bir çalışma yürütülüyor. 565 km’lik içme suyu hattı ve altyapı yenileniyor. Trabzon halkının eskiden olduğu gibi denizle buluşmasını sağlayacak yapımlar hızla sürüyor. Durum böyleyken sosyal medyada, ulusal basında ve bir kısım yerel basında çıkan saptırıcı ve kasıtlı habere ve yorumlara konu oluyor.

Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu’nun bilgisizce veya maksatlı dillendirmesi. Bu açıklamayı hangi amaçla yaptığını bilemiyorum. Yönetimimizden sürekli talepleri olan bir yerel gazete üzerine atlamış. Ne kendisinin ne de haber yapan gazetenin bilgisi var. Sorsalardı bilgilendirirdik.

ŞAHSİ HIRS VE EMELLER

İskenderpaşaCamisi’nin yanında inşaatı süren otoparkın yüklenici firması temel çalışması esnasında üç ay önce kurumumuza patlayıcı ruhsatı için başvuruda bulundu. Yapılan test çalışmaları sonucu patlayıcı madde ruhsatlı talebi uygun görülmedi ve ruhsat verilmedi.

Üç ay önce titreşim ölçmek için yapılan test çalışmasını dinamit patlatılıyor diye bugün haber yapıyorlar. Haberi yapanlar bazı kimselerin şahsi hırs ve emellerine alet oluyorlar. Şu ana kadar Yalıncak sahili özel mülk olarak kullanılıyordu. Halkın kullanımına kapalıydı. Biz ne yapıyoruz? Kamuya ait olan sahili korumaya alarak halkın kullanımına açıyoruz.

Milletin malını milletin kullanımına açıyoruz. Üstelik bunu duşundan tuvaletine, şezlongundan gölgeliğine kadar temel ihtiyaçları karşılayacak, doğal halini koruyacak çağdaş imkânlara kavuşturacak şekilde yapıyoruz.

DENİZLE BULUŞULACAK

Daha önce ulaşılamayan, ulaşılsa bile içinden geçilemeyen başka amaçlarla kontrolsüz biçimde kullanılan bu alanların çağdaş bir anlayışla milletin sunulmasından rahatsız olan bazı ulusal basın temsilcileri ‘şerrin sözcülüğüne’ soyunmuşlardır.

1965’te başlayan Trabzon’un denizden uzaklaşma süreci 2000’lere doğru Doğu Karadeniz sahil yolunun yapımı ile tam bir kopuşla sonuçlandı. Sadece şehir merkezinde olmadı. Bütün sahil şeridi aynı kaderi paylaştı. 2021’de bunu görmemek mümkün değildi. Sayın Başkan Murat Zorluoğlu görmekle kalmadı, kimsenin içinden yürümeye dahi cesaret edemediği yerleri milletin hizmetine sunarak denizle halkı kucaklaştırma yolunu açmıştır. Yalıncakla başlayıp Ganita-Faroz ile devam eden plajlar Uzunkum etabıyla bitirilerek Trabzon Sahil Projesi tamamlanacaktır.

TEMEL AMAÇ HİZMET

Akyazı-Akçaabat arasındaki sahilin düzenlenmesi de aynı şekilde büyükşehir belediyesi ve Akçaabat belediyesinin ortak çabasıyla yürütülmektedir. Büyükşehir belediyesi yer yer tamamlanmış olan bu projelerin iki yıl içinde bitirilmesini planlamaktadır. Aynı uygulamayı Giresun sınırından Rize’ye kadar bütün sahil ilçelerinde uygulamaya sokacağız.

Kaybedilen Trabzon sahilleri Trabzonlulara olan hasretini giderecek. İçinden geçilemeyen, ulaşılamayan veya amacı dışında kontrolsüz bir biçimde kullanılan bu alanların çağdaş imkânlara kavuşturup halkla buluşturacağız. Tek amaç budur. Bu düzenlemelerde rant kapısı tamamen kapalıdır. Temel amacımız milletin hizmetine sunmaktır.

HALKIN MUTLULUĞU

565 kilometrelik içme suyu hattının yenilenmesini görmeyip de boru çapıyla uğraşan anlayışa rağmen yaptığı ve yapacağı hizmetler için cesaret ve kararlılıkla işine devam eden sayın Başkan Murat Zorluğlu’nu ve ekibini yürekten kutluyorum.

Siz işinize devam edin Trabzon sahilleri her türlü ihtiyacı karşılayan imkânlarıyla ve vatandaşlarımız mutluluk coşkusuyla dolduğunda o zaman görürler. Trabzon halkının, Trabzon şehrinde yaşama sevincini artıran, katlayan bu projeleri milletimiz gönülden desteklemektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.