SÜMELA VE AYASOFYA YERLİ TURİSTİ ARTIRACAK

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yönetim Kurulu Başkanı H. Volkan Kantarcı, Sümela Manastırı ve Ayasofya gibi turizm destinasyonlarının ziyarete açılmasıyla birlikte             azalan yerli turistte artış yaşanacağını kaydetti.

SÜMELA VE AYASOFYA YERLİ TURİSTİ ARTIRACAK

Ülkenin ve bölgenin önemli turizm destinasyonlarından olan Sümela ve Ayasofya’nın ziyarete açılmasıyla birlikte yerli turistin artacağını söyleyen Kantarcı, “Yüzde 20 artış hedefleyerek gidiyoruz. Bu hedefimizi de tutturarak ilerliyoruz. Gelecek yıl yabancı turistle birlikte yerli turistte de artış bekliyoruz. 2 yıldır yerli turist sayısında bir duraksama var. Tabi bunda Sümela Manastırı, Ayasofya Camisi’nin kapalı olmasından dolayı özellikle kültür turları Trabzon’a uğramadan geçiyorlardı. Bunların açılmasıyla birlikte yerli turistte artış bekliyoruz. Yıl bazında toplamda yüzde 15’lik atış yakalayabilirsek iyi başarı olacaktır.” şeklinde konuştu.

KATAR SEFERLERİ KİŞİ BAŞI HARCAMA LİMİTİNİ ARTIRACAK

Katar’dan Trabzon’a direkt başlayacak olan seferlerin kişi başı harcanan para limitini etkileyeceğini belirten Kantarcı, “Katar’dan başlayacak seferlerle kişi başı harcama limitini artacağını söyleyen TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, “Katar’dan sezon boyunca düzenli olarak hava seferinin 1 Mayıs itibarıyla başlayacak olması turistlerin geceleme, konaklama sayısını artıracak. Kişi başı bırakılan para ve gelir düzeyimizi de artıracaktır. Lübnan’da sokak eylemleri durulursa oradan ciddi anlamda bir artış bekliyoruz. Irak’tan, Filistin’den yani İsrail uçaklarıyla gelen Filistinlilerin sayısında ciddi artış bekliyoruz.” diye açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.