Trabzon'da duygusal anlar! Eşinin adını verdiler

Trabzon’da sokak ismi değişikliğinde duygusal anlar yaşandı. Terör örgütü elebaşısı Fetullah Gülen’in soyadını taşıyan sokağın adı Derya olarak değiştirildi. Derya ismi, AK Partili meclis üyelik Ufuk Hoş’un geçen yıl vefat eden eşini adı olduğu ortaya çıktı. Vefat etmeden önce ailesiyle bu sokakta yaşayan Derya Hoş’un adının bu sokağa verilmesini ise CHP ve İYİ Partili Meclis Üyeleri önerdi... 

Ortahisar Belediye Meclisi, Mart ayı toplantılarının son bileşimi yapıldı. Belediye Meclisi, Ortahisar Belediye Başkanı5 Ahmet Metin Genç başkanlığında toplandı. Belediye Meclisinde, Tarım ve Hayvancılık Destekleme Grubu tarafından yapılan çalışmalar sonrasında hazırlanan Çalışma Raporu okundu. 

Ardından Yalıncak Mahallesinde bulunan Gülen Sokak’ın adının değiştirilmesi ile ilgili madde müzakere edildi. Fetullahçı Terör Örgütünün elebaşısı Fetullah Gülen’in soyadını taşıdığı için adı değiştirilen sokağa CHP’li ve İYİ Partili meclis üyelerinin önerileriyle geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden AK Partili Meclis Üyesi Ufuk Hoş’un eşi Derya Hoş’un adı verildi. Öneriyi ilk olarak dile getiren CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, Derya Hoş’un vefatından önce bu mahallede oturduğundan dolayı böyle bir öneri getirdiğini söyledi. Şahin’in bu önerisine İYİ Partili Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu’da destek verdi. Çakıroğlu, “Turgay ağabeyin önerisini desteklenmesi gereken düşünce olduğunu. Bende Derya kardeşimizin adının vefat ettiği sokakta yaşatılmasını doğru olduğunu düşünüyorum” dedi. 

Başkan Ahmet Metin Genç ise, “Öngöreniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Komisyonumuzda, bu konuda hem fikirdir. Ben bu ismi çok anlamlı buluyorum. Arkadaşlarıma katılıyorum. Derya kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Meclis üyelerinin bu talebi sonrasında komisyonun verdiği önerge değiştirilerek sokağın adı Derya Sokak olarak oylandı. Meclis Üyeleri sokağın adının Derya olarak değiştirilmesini oy birliği ile kabul etti.  Karar oylanırken AK Partili Ufuk Hoş’ta duygusal anlar yaşadı ve gözyaşlarına boğuldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.