ARSIZ GÜÇLÜ OLUNCA HAKLI SUÇLU OLURMUŞ…

Fenerbahçe karşısında iki perdeli oyun seyredebilirdik. Bunların ilki hakkımızın korunduğu ve bunun sonucunda namağlup lider olan takımımızın galibiyeti. Dün akşam ki maça kısaca değinmek gerekirse, ilk dakikalarda iyi başladığımız ancak yine sorumsuz Gervınho'nun aslında çok kolay yapabileceği ve önceki oynadığı takımlarda devamlı yaptığı topu çekip Novak'tan kurtararak gol vuruşunu yapmasıydı.Ama rakibin üstüne gelişine vurarak dönen topla saçma sapan yediğimiz gol ile başladı, maç...

Bu dakikadan sonra Fenerbahçe'nin özgüveni yerine gelmiş ise de Trabzonsporlu oyuncuların inanmışlık ile çok demoralize olmadan oyuna ortak olmanın hesaplarını yaptıkları oynadıkları oyundan belliydi.Kenardan ikaz yiyen Gervınho'nun daha fazla sorumluluk almaya başladı.  Bunun sonucunda maçın 14.dakikasında orta alandan ileri çıktığımız pozisyonda ikili sıkıştırmaya maruz kaldı ve Kim Min Jae'nin sarı kart görmesini sağladı. Bu pozisyon ile birlikte aslında oyun şekli belirmeye başlamıştı. Fenerbahçe takımının çok itiraz ettiği pozisyon net olarak sarı karttı. Gervınho bu ikili sıkıştırmadan çıktığı anda Trabzonspor rakibini 3'e 2 yakalayacak ve bariz tehlike arz edecekti. Bu sebeple oyuncunun ilk faulünde sarı kartı görmesini haksızlık olarak nitelendiren Fenerbahçe camiasına birisinin çıkıp haksızlığı hak olarak görmelerinin onlarda alışkanlık haline geldiğini anlatması gerekir.

Bu pozisyondan sonra Edgar'ın akıl dolu ara pası ile kaleci ile karşı karşıya kalan Djanın'yi arkadan iterek bariz gol şansını kaybettiren yine Kim Min Jae idi.Aslında bu pozisyonda verilen sarı kart bana göre  yanlış bir kart. Pozisyonun hakkı bariz gol şansı olması nedeniyle kırmızı olmalıydı. Ancak hakem biraz esnek davranarak Fenerbahçe'ye kıyak geçti. Tabi Fenerbahçe camiası bu sarı kartında haksız olduğunu söylese de, aslında mağlubiyet kendilerinde hazımsızlık yaptığından ne diyeceklerini şaşırdılar. Fenerbahçe camiası bunları konuşana kadar bu pozisyonun akabinde  tedbiren yere adam yatırıp yerden nasıl gol yediklerini konuşmaları gerekir. 

İlk yarı berabere biterken ikinci yarı bir kişi eksik olan Fenerbahçe'nin katı savunma anlayışı ile maçı berabere bitirmek isteyeceği açıktı..İkinci yarı tamamen Şanlı Trabzonspor'un rakibini sahadan sildiği, topa oyunun tamamında hükmettiği bir yarı oldu. Ancak katı defans karşısında topu çok fazla sabırla gezdiriyoruz. Daha önceki yazılarda da belirttiğim üzere takımın bu katı defans anlayışlarını çözmesi için gereken hücum varyasyonlarını kesinlikle üretmesi gerekmektedir.

Sebebine gelince işte burada oyunun ikinci perdesi açılıyor. Maçın 86.dakikasında Szalaı'nin Cornelius'a sarılarak topa vurmasını engellediği pozisyonda hakemin ilk kararı devamdı. Yani Var olmasa, VAR olduğu zamandan beri ülkenin en mağdur olmuş takımı olan biz, bu maçın kilidini açamayacak ve büyük ihtimal maç berabere bitecekti. Artık buna da devam demeyelim ayıptır mı dediler ne dediler ise hakkımız olan penaltıyı verdiler.Yoksa ayrı bir oyun izleyecek farklı şeyler konuşacaktık.Neyse ki böyle olmadı ve bir hakem de şerefiyle bir Trabzonspor –Fenerbahçe derbisi yönetmiş oldu. Demek neymiş hakkımız verildiğinde namağlup lider oluyormuşuz.Maç sonu Fenerbahçe kulübünün açıklamalarına diyecek tek şey var. Arsız Güçlü Olunca Haklı Suçlu Olurmuş….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
eyüp 2 yıl önce

lastik patladı şöför atladı misali oldu civcivler şanlı trabzon sporumuz aynen böyle devamke.ali baba maçı cok güzel analiz etmişsinn saygılar.

banner63

banner105