Çaykur Rizespor - Trabzonspor maçı yorumları

Trabzonspor, Çaykur Rizespor deplasmanından 1-0 yenik durumdan 2-1'le galibiyeti çıkardı. Hava koşulları nedeniyle zorlu bir maç olan Çaykur Rizespor - Trabzonspor mücadelesini Erman Özgür değerlendirdi.

YILDIZ FARKI (ERMAN ÖZGÜR)

Ünal Karaman, Basel maçı sonrası yine 4 oyunculuk bir rotasyonla başladı maça. Üstelik bu rotasyon takımın en özel isimleri Nwakaeme, Sosa ve Pereria’ydı. Ancak bu kaliteli oyuncular maçın ilk yarısında kalitelerini oyuna yansıtamadılar.Pas trafiği ağır zeminle birlikte iyi olmadı. Rizespor ise agresif orta sahası sayesinde rakibini kolay bozdu. Boldrin ve Samudio ile zorladı. Ancak Melnjak bu hikayenin en sıra dışı işini yaptı. Sol bek başladığı maçta nefis bir santrfor golünü üstelik de sağ ayağıyla atarak takımını öne geçirdiİkinci yarı Trabzonspor için zemin su tuttukça daha da zorlaştı. Uğurcan yaptığı kurtarışlarla takımını oyunda tutmayı başardı.

Ünal Karaman’ın hamlesi ise yine sonuç verdi ve Sturridge’ın ortasında Sörloth golü atarak kötü giden maçı dengeledi. Nwakaeme ise maçın son anlarda sezonun en değerli gollerinden birini atarak galibiyeti getirdi.

GECENİN SORUSU

Trabzonspor için bu galibiyetin anlamı nedir? Şampiyonluk adayları içinde lig ve Avrupa’yı birlikte götürebilen tek takımın Trabzonspor olduğu anlamına geliyor. 

MAÇIN STARI

Sörloth 1 gol-1 asist ile maçın işini çok iyi yapan santrforu ve adamı olurken, O’na bu fırsatı Trabzonspor’un maçtan kopmasını engelleyen kurtarışları yapan Uğurcan verdi.

MAÇIN OLAYI

Trabzonspor’un ilk golü... Sturridge’ın bir an önce hazır hale gelmesi, Sörloth’un gol sayısını direkt olarak pozitif anlamda etkileyeceğinin en güzel göstergesi.Bu zeminde oynamak kadar iyi yönetmek de hiç kolay değil. Pozisyonları iyi süzen hakem Hüseyin Göçek de gecenin iyilerindendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105