Galatasaray ve Trabzonspor'un karşı çıkması saçmalık!

''Trabzonspor'un karşı çıkması saçmalık''

Fatih Altaylı, Bloomberg HT'deki programında Fenerbahçe'nin TFF'den isteğini, Galatasaray'ın ve Trabzonspor'un tavrını değerlendirdi. Altaylı ayrıca TFF'nin verdiği kararlara da sert bir eleştiri getirdi. 

"ÇOKLU KISKAÇ VAR"

"Çoklu bir sopa var bunların karşısında. Fenerbahçe veya Galatasaray veya başkası. Çoklu sopa dediğim şu, Fenerbahçe dese ki 'Ben ligden çekileceğim' Nasıl yapacak? Borçlar, harçlar, temlikler var, SPK var. Yani çoklu kıskaç var."

"LİGDEN ÇEKİLİYORUM DİYEMEZSİN"

"SPK diyecek ki 'Sen küçük hissedarlara zarar verici bir iş yapıyorsun' Diyecek ki 'Ben seni görevden alıyorum' Bir taraftan da SPK sopası var üzerinde. Hamle yapmak da mümkün değil. Halka açık olmayan kulüpler bunu yapabilir ama halka açık şirketlerde işin içine SPK da giriyor."

"BU BELA HEPİNİZİN BAŞINA GELECEK"

"Galatasaray ve Trabzonspor'un karşı çıkması saçmalık! Galatasaray 493 milyon TL ile rahat. Geçen sene Galatasaray hem UEFA'ya verdiği sözleri tuttu hem seneyi kârlı kapadı. İlk günkü yazımda dedim ki 'Galatasaray bize ne Fenerbahçe'nin durumundan' demesin. Seneye Şampiyonlar Ligi'nde yoksun sil 20-25 milyon Dolar geliri. Seneye aynı durumdasın. Pandemi senesi, ekonomi ortada. Seneye beter durumundasın. Rekabet ayrı bir şey ama bunu reddetmesi akıl alır gibi değil. Bu bela, hepinizin başına gelecek."

"TÜRK FUTBOLUNU FOSEPTİĞE ÇEVİRDİLER"

"Peş peşe rezaletler... Ligin 21 takıma çıkması, düşmenin kaldırılması. Bir facia. Limitler bir facia. Bu çürümenin dibi! Türk futbolunu foseptiğe çevirdiler. Böyle bir şey olabilir mi? 21 takımlı lig! Sebep ne? O zaman oynatmasaydınız! Oynatırken ne bekliyor, ne düşünüyorlardı? Hiçbir takım küme düşmeyecek, ligin son üç sırası boş mu kalacaktı? Böyle mi düşünüyorlardı? Niye oynattınız o zaman?"

"SÜPER LİG, NBA FORMATINA DÖNER"

"Bunu sert şekilde eleştiriyorum, Kulüpler Birliği'nden beni arıyorlar 'Bu kulüplerin kendi aralarında aldığı bir karardır, Federasyon da bu karara uydu' diyor. Kulüpler Birliği böyle bir kararı nasıl verir? Seneye ne yapacaksın 24 takıma mı çıkaracaksın? Süper Lig, üç yıl sonra NBA formatına döner. Bu bir soytarılıktır."

"ÇÜNKÜ BİRÇOK ŞEYİMİZ ORTAKTI"

"Ben Galatasaray'ın ikinci başkanı olduğum dönemde Aziz Yıldırım da Fenerbahçe başkanıydı. Ben üç kulüp başkan ve yönetimlerini bir araya getirdim. Çünkü birçok şeyimiz ortaktı."

"BİRLİKTE FORMA SPONSORU ALDIK"

"Galatasaray'ın forma sponsoru para ödemiyordu. Dava ederek sponsorluktan çıkardık. Fenerbahçe'nin de sponsoru yoktu. Şöyle bir anlaşma yaptık, Fenerbahçe ile birlikte pazarlama yaptık. Aynı sponsorlukla çıktık. Bu iş böyledir, birlikte hareket etmelisin. Rekabet yukarıda olursa herkes yukarıda olur."

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105