İşte Abdullah Avcı​​​​​​​'nın yeni oyun planı! Topu kaybeden...

Trabzonspor Süper Lig'de gelecek sezon için hazırlıklarını sürdürüyor... Teknik direktör Abdullah Avcı, gelecek sezon uygulayacağı taktiği takıma adapte etmeye başladı. Tecrübeli hocanın üzerinde durduğu konu, ‘oyunun hakimi olma ve pas trafiğini yönlendirme’ 

Trabzonspor yeni sezon hazırlıklarını yoğun tempoda sürdürürken teknik direktör Abdullah Avcı da gelecek sezonki oyun planını oyunculara adapte etmeye başladı. Geçtiğimiz sezon birçok takımın kullandığı 4-2- 3-1'lik sistemden farklı olarak ofansif orta sahalı oyun planından vazgeçecek tecrübeli hoca, 4-1-2-2-1 üzerinde duruyor. Oyunun hakimi olma ve pas trafiği yönlendirme planlarına ağırlık veren Avcı, savunmadan oyun kurma, bireysel yetenekleri kullanmada serbestlik, takım dayanışması ve özellikle de takım halinde savunma gibi konulara ağırlık veriyor.

TOPU KAYBEDEN GERİ KOŞACAK

Son yapılan antrenmanda da sık sık uyarılarda bulunan tecrübeli teknik adam Abdullah Avcı şu ifadeleri kullandı: "Topa sahip olacağız, onu biz yönlendireceğiz. Tüm takımın düzgün pozisyon almanız gerekiyor. Topu kaybedersen geriye koşmak zorundasın. Çünkü bunu yaparsan hem arkadaşına zaman kazandırırsın hem de takım savunmasını sağlarsın. Hem savunmadan hücuma hem de hücumdan savunmaya topun değerini bilelim. Saha dağılımı ve pas iadeleri çok önemli."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.