Trabzonspor'da hedef kupa

Fırtına, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçında bugün konuk edeceği Yakutel Denizlispor karşısında, rövanş öncesi avantajlı bir skor elde etmek istiyor.

Bu sezon hem Süper Lig hem de Ziraat Türkiye Kupası'nda zirve hedefleyen Trabzonspor, kupa son 16 turu ilk maçında bugün sahasında  Yakutel Denizlispor ile karşı karşıya gelecek. Saat 20.30'da başlayacak olan karşılaşmayı hakem Suat Arslanboğa yönetecek. Bordo-mavililer bu maçı kazanarak 23 Ocak'ta oynanacak rövanş karşılaşması öncesi avantaj elde etmek istiyor.

EKSİKLER VAR

Trabzonspor'da Denizli maçı öncesi Abdülkadir Ömür ile Ahmet Canbaz'ın sakatlıkları bulunuyor. Transfer görüşmeleri için izin verilen Avdijaj da kadroda yer almayacak. Ayrıca sakatlıkları nedeniyle hafta boyunca takımla yeteri kadar çalışma imkanı bulmayan Novak, Uğurcan da yok; Sturridge de dinlendirilebilir.

MUHTEMEL İLK 11'LER
Trabzonspor: ERCE, PEREIRA, HÜSEYIN, CAMPI, KAMİL, SOSA, MIKEL, A. PARMAK, EKUBAN, NWAKAEME, SÖRLOTH
Denizlispor: STACHOWIAK, LOPES, MUSTAFA, OĞUZ, ZEKI, MURAWSKI, MBAMBA, OLCAY, RECEP, SACKO, RODALLEGA

10 YILLIK ÖZLEM
Ziraat Türkiye Kupası'nı 8 kez müzesine götüren ve en son 2009-2010 sezonunda bu kupayı kazanan bordo-mavililer, 10 sezondur süren kupa hasretini sonlandırmak istiyor. Son olarak Şanlıurfa'da oynanan final maçında Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek Türkiye Kupası'nı kazanan Karadenzi devinin o günden bu yana bir daha yüzü gülmedi.

KÜÇÜK YÖNETECEK

Süper Lig'in 18'inci haftasında düdük çalacak hakemler belli oldu. Pazar günü saat 16.00'da oynanacak Trabzonspor- Kasımpaşa karşılaşmasını Zorbay Küçük yönetecek. Karadeniz ekibi, Adana bölgesi hakemi ile bugüne kadar toplamda 2 maça çıktı ve Malatyaspor'u 2-1, Karabükspor'u 3-0 yendi.

8 ŞAMPİYONLUK YAŞADI
Ligde ilk kez mücadele ettiği 1974-1975 sezonunda kupada final oynamayı başaran Karadeniz ekibi, 14 final maçının 8'inde kupa şampiyonluğuna ulaştı. Bordo-mavili takım, 2'şer kez Beşiktaş ve Gençlerbirliği 1 kez de Galatasaray, Bursaspor, Adana Demir ve Fenerbahçe karşısında kupayı kazanma başarısı göstermişti.

.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.