Bakan Uraloğlu duyurdu: Ayder'e 35 dakikada ulaşım, 772 milyon lira tasarruf
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Pazar-Ardeşen Ayrım–Çamlıhemşin–Ayder İl Yolu kapsamında yapımı tamamlanan 955 metre uzunluğundaki Çamlıhemşin Tüneli ile Fırtına Deresi ve Hala Deresi-1 köprülerini kapsayan 2 kilometrelik kesimin pazartesi günü hizmete açılacağını bildirdi. Bakan Uraloğlu, daha önce trafiğe açılan yaklaşık 8 kilometrelik kesimle birlikte projede tamamlanan yol uzunluğunun 10 kilometreye ulaştığını belirtti. Projenin tamamlanmasıyla bölgede seyahat süresi 55 dakikadan 35 dakikaya düşecek. Yıllık 772 milyon lira tasarruf sağlanması bekleniyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karadeniz Sahil Yolu'nun Pazar-Ardeşen ayrımından başlayarak Çamlıhemşin ilçe merkezinden geçip Ayder'e ulaşan güzergâhta yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bakan Uraloğlu, 36,5 kilometrelik Pazar-Ardeşen Ayrım–Çamlıhemşin–Ayder İl Yolu kapsamında yapımı tamamlanan 955 metre uzunluğundaki Çamlıhemşin Tüneli ile Fırtına Deresi ve Hala Deresi-1 köprülerini kapsayan 2 kilometrelik kesimin pazartesi günü hizmete açılacağını bildirdi.
"YOLUN KAPASİTESİNİ ARTIRIYORUZ"
Pazar-Ardeşen Ayrım–Çamlıhemşin–Ayder İl Yolu'nun bölge turizmi açısından önemli bir güzergâh olduğunu belirten Uraloğlu, "Ayder Yaylamız her yıl bir milyonu aşkın ziyaretçiyi ağırlıyor. Hem kış hem de yayla turizminin gelişmesiyle birlikte güzergâhtaki trafik yoğunluğu da arttı. Mevcut yola şerit ilaveleri yaparak yolun kapasitesini artırıyor, vatandaşlarımıza daha hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım imkânı sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.Uraloğlu, proje kapsamında ilk 5,5 kilometrelik kesimin bitümlü sıcak karışım kaplamalı toplam 4 şeritli bölünmüş yol standardında, devamındaki kesimlerin ise 12 metre platform genişliğinde ve tırmanma şeritli olarak inşa edildiğini kaydetti.

ÇAMLIHEMŞİN TÜNELİ 955 METRE UZUNLUĞUNDA
Projedeki sanat yapılarına ilişkin bilgi veren Bakan Uraloğlu, "Güzergâhta 955 metre uzunluğundaki Çamlıhemşin Tüneli, 2 bin 265 metrelik Hala Tüneli ve 450 metrelik Hala-2 Tüneli olmak üzere toplam 3 bin 670 metre uzunluğunda 3 tek tüp tünel bulunuyor." dedi.
Uraloğlu, söz konusu kesimde ayrıca 50 metrelik Akkaya Köprüsü, 40 metrelik Şenyamaç Köprüsü, 135 metrelik Fırtına Deresi Köprüsü, 90 metrelik Hala Deresi-1 Köprüsü ve 30 metrelik Hala Deresi-2 Köprüsü olmak üzere toplam 345 metre uzunluğunda 5 köprü bulunduğunu ifade etti.




