21 öğrencinin cevap kağıtları aynıymış!

2022 KPSS sınavının incelemesinde çarpıcı detay!

2022 KPSS sınav sorularının sızdırıldığı iddiası sonrası Devlet Denetleme Kurulunun yaptığı incelemeden şoke eden detaylar çıktı. Bazı sınav sorularının bir ay önce bir dershanenin deneme sınavında öğrencilere sorulduğu, o dershanede eğitim alan 21 öğrencinin sınavda verdiği cevapların aynı olduğu belirlendi.

21 KİŞİNİN CEVAP KAĞITLARI BİREBİR AYNI

Tüm bu yaşananlar hafızalardaki yerinin korurken başlatılan incelemede çok çarpıcı detaylara ulaşıldı.Devlet Denetleme Kurulu’nca başlatılan özel soruşturmada ilk ipuçları elde edildi. Buna göre KPSS sınavından önce bir cemaate yakınlığıyla bilinen bir dershanenin yaptığı denemede KPSS soru kitapçığında yer alan bazı sorular da yer aldı. Bu dershanede eğitim alıp sınava giren 21 öğrencinin cevap kağıtlarının birebir aynı olduğu belirlendi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SIK SIK BİLGİ ALIYOR

DDK uzmanlarının soruşturmayı bu yönüyle derinleştirdiği öğrenildi. Bu arada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın skandalın ortaya çıkmasıyla birlikte başlatılan soruşturmayla ilgili olarak DDK Başkanı Yunus Arıncı’dan sık sık bilgi aldığı kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.