6 Ayda 139 Hastaya Müdahale Edildi...

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı görev yapan Hava 61 Helikopter Ambulans İstasyonu ile ilgili istatistiksel verileri paylaştı. Buna göre Helikopter Ambulans 2018 yılının ilk 6 aylık döneminde verilen 144 görev sonucunda 139 hastanın sağlık kuruluşlarına ulaştırılmasında rol aldı.

9 YILDIR TRABZON’DA FAALİYET GÖSTERİYOR

Acil durumlarda saniyelerin bile çok önemli olduğunu belirten Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, Helikopter ambulans hizmetinin ulaşım bakımından özellikle engebeli ve dağlık bir coğrafi yapıya sahip bölgede, Acil Yardıma ihtiyaç duyan hastalar için büyük öneme sahip olduğu ifade edildi.  Trabzon’da 9 yıldır faaliyetini sürdüren helikopter ambulansın bundan sonrada bu hizmetini sürdürmeye devam edeceği kaydedildi.

ÇEVRE İLLERE HİZMET VERİYOR

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı görev yapan Hava 61 Helikopter Ambulans İstasyonunun 2009 yılından beri Trabzon ve çevre illere hizmet verdiği ifadede edildi. Gün ışığında ve meteorolojik şartlar uygun olduğunda hizmet verebilen Helikopter ambulans 2018 yılı Haziran ayında toplam 44 hasta için havalanarak 42 hasta taşıdığı, toplam uçuş saatinin günlük ortalama 81 dakika olduğu, hizmet verdiği süre boyunca en çok hasta transferini Haziran ayı içinde gerçekleştirerek, üstün bir sonuç elde ettiği ifade edildi.

YAYLARDAN HASTA TRANSFERİ YAPILDI

Geçen yıl Haziran ayında 26 hasta taşıyan Hava 61 ekibi, 2017 yılı sonunda 204 görev sonucunda 185 hasta transferi gerçekleştirildiği belirtilirken Trabzon ve çevre illere hizmet veren, kara yolu ulaşımının zor ve zaman aldığı yerlerdeki acil vakaların hastanelere ulaştırılmasında stratejik öneme sahip olan Helikopter ambulansın 2018 yılının ilk 6 aylık döneminde verilen 144 görev sonucunda 139 hastanın sağlık kuruluşlarına ulaştırılmasında rol aldığı belirtildi.  Haziran ayı içinde yayla yerleşimlerinden de helikopter ambulans ile hastalar hastanelere nakledildiği belirtilirken,  Karadağ, Beypınarı, Camiboğazı yaylalarına iniş yapıldığı ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.