Başlamadan ek süre verildi

TRABZON’UN en önemli teleferik projelerinden biri olan ve Sümela Manastırı'nın bulunduğu alana yapılması planlanan Teleferik Projesi için en ciddi adım atılıyor. Projenin önümüzdeki aylarda ihaleye çıkacağı belirtilirken, yapım işi için ise Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisince 2 yıl 6 aylık bir ek süre daha verildi.  Ek sürenin projenin hazırlanma aşamasından kaynaklandığı kaydedildi. Teleferik Projesinin ihalesini şubat ayında ihaleye çıkması işe de Mart ayında başlaması planlanıyor.

Trabzon’un en fazla turist çeken alanlarından biri olan Maçka İlçesinde Altındere Vadisinde yer alan Sümela Manastırının bulunduğu alana yapılacak Teleferik Projesinde ikinci aşamaya geçildi. Hazırlanan projenin ihalesinin önümüzdeki aylarda yapılması planlanırken, yapım işi için ise Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinden 2 yıl 6 aylık ek süre istendi.

Altındere Vadisinde yapılacak Teleferik Hattı Ve Günü Birlik Kullanım Alanı işinin normalde 5 yılda yapılması planlanırken projenin 12.08.2020’de bitirilmesi hedefleniyordu. Ancak Teleferik Hattı ve Günü Birlik Kullanım Alanı işletmeciliği için hazırlanan proje  alınan izinlerden dolayı 2 yılda tamamlanınca işin yapım süresi uzadı.  İhaleye girecek müteahhidin işi zamanında bitirmesi için ise Milli Parklar ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi arasında yapılacak protokolle, ihaleye 2 yıl 6 aylık ek süre eklenecek.

Konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerini bilgilendiren Trabzon Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Ali Kemal Bektaş, “Teleferik hattının yapım işi için 5 yıllık süre verilmişti. Bunun 2 yılı zaten projenin hazırlanması ve onaylanması aşamasında geçti. Geriye 3 yıllık süre kalmıştı. Bunun için Milli Parklar’dan talepte bulduk. Onun da onaylanması 6 ayı buldu. Milli Parklar ek protokol hazırladı. Ek protokol onaylandıktan sonra kısa sürede ihale gerçekleştirilecek.” dedi.

Büyükşehir Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ise “Şu anda ihale aşamasında. Böyle projelerde ihalelerin altını oluşturmak kolay olmuyor. Zaman geçti ama zor oluyor. Her an bir şey çıkıyor karşına. Onlar adım adım yapılıyor. İnşallah hayırlı olur. Burası Türkiye, Trabzon ve Maçka için önemli bir turizm merkezi.” diye konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, gündem dışı gelen maddeyi yapılan müzakerelerin ardından oy birliği ile kabul etti. Böylece işi alacak firmaya 2 yıl 6 aylık daha süre verildi. Onaylanan maddeye göre Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, Milli Parklarla protokol yapılması için yetki verildi. Teleferik Projesinin ihalesini şubat ayında ihaleye çıkması işe de Mart ayında başlaması planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.