BİRİ DOLANDIRDI ÜÇÜ RÜŞVET ALDI


Cezaevindeki hükümlü Ersin B., bir gardiyanı dolandırdığı, üç gardiyanın ise o hükümlüden rüşvet aldığı iddia edildi. Savcılık görevi kötüyle kullandığı gerekçesiyle 4 gardiyan hakkında soruşturma başlattı. 
PARA AVUKATA VE HÜKÜMLÜNÜN EŞİNE GİTTİ 
Trabzon Bahçecik E Tipi Cezaevi’nde infaz koruma memuru olarak görev yapan Ömer İ., araç satın almak istedi. Cezaevinde hükümlü olarak kalmakta olan Ersin B., yakınlarının galerisi olduğunu belirterek, yardımcı olabileceğini söyledi. Bunun üzerine Ömer İ. ile Ersin B. alınacak araç üzerinde anlaşma yaptı ve aracın bedelini 270 bin TL olarak belirledi. Ömer İ., hükümlünün yönlendirmesi sonucunda, Ersin B.'nin avukatının hesabına 165 bin TL, eşi B.B.’nin hesabına ise 95 bin TL yatırdı.
ARACI ALAMAYINCA HUSUMET BAŞGÖSTERDİ
Parayı yatırmasına rağmen aracı alamayan Ömer İ. ile Ersin B. arasında husumet çıktı. Gardiyan Ömer İ., önce tehdit ettiği hükümlü Ersin B.’ye, ardından da hükümlünün eşi B.B.’ye senet imzalattığı iddia edildi. Şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Ersin B. gardiyanın kendisine borcu olduğunu belirterek, Ömer İ.’nin cezaevi idare odasında kendisini tehdit ettiğini ve senet imzalattığını söyledi. B.B. ise Ömer İ.’nin kendisine senedi Şebinkarahisar’da imzalattığı iddia etti. 
CEZAEVİNDE GÖREVLİ GARDİYANLAR SÜRÜLDÜ
Soruşturma kapsamında avukatında ifadesi alındı. Paranın bir bölümünü Ersin B.’nin dosya masrafları ve özel ihtiyaçları için kullandığını belirten avukat bir bölümünü de cezaevinden kendisini ziyarete gelen gardiyanlara verdiğini söylediği ortaya çıktı. Ersin B.’nin yazılı talimatını avukatına getiren gardiyanlar Mehmet Ö., Musa A., ve Muammer G.,  ellerindeki yazılı notlarda ‘çocuğuna oyuncak alacak, alkol al ver, kızının hesabına para yatır’ yazdığı belirlendi. Çocuğunun hesabına para yatırılan Muammer G.’nin bir süre sonra parayı iade ettiği öğrenildi. Kapalı cezaevinden açık cezaevine sürülen 4 gardiyan hakkında soruşturma başlatıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.