‘Borcunu öde’ diye taciz eden avukata 1 yıl hapis

Avukat huzur bozamayacak...

İstanbul'da icra borcunu ödemesi için kendisini arayarak sürekli psikolojik baskı uygulandığını ifade eden bir kişi avukat hakkında şikâyetçi oldu. Şikâyet üzerine avukat hakkında ‘Kişilerin Huzur ve Sükûnunu Bozma’ suçu kapsamında 1 yıl hapis istemiyle dava açıldı.Avukatların borçluları sık sık arayıp borçlarını ödemeleri konusunda uyarmaları tartışma haline gelmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bu konuda emsal olabilecek bir dava açtı. İstanbul'da Ferhat K.'yı borcu olduğu gerekçesiyle sık sık arayan avukat hakkında, "Kişilerin Huzur ve Sükûnunu Bozma" suçundan iddianame düzenlendi.

12 KEZ ARAYIP PSİKOLOJİK BASKI YAPTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat A.C. alacağı bulunan Ferhat K.'yı 3 ay içerisinde 12 kez aradığı belirtildi. Periyodik olarak avukat tarafından arandığını ifade eden Ferhat K., borcun ödenmesi aksi hâlde evine hacze gelineceğine dair beyanlarda bulunarak rahatsızlık duyduğunu beyan etti.

1 YIL HAPİS İSTEMİYLE YARGILANACAK

Savcılık, şüpheli avukat A.C.'nin "Kişilerin Huzur ve Sükûnunu Bozma" suçundan cezalandırılmasını talep etti. Avukat hakkındaki son soruşturmanın ise İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılmasına karar verildi. İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'nin davayı kabul etmesinin ardından avukat A.C. 1 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Anahtar Kelimeler:
CumhuriyetMahkemeDavaAvukat
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.