Bu yol Avrupa’ya çıkmaz

Trabzonspor efsanesi Necmi Perekli, bordo-mavililerin bir an önce toparlanıp ayağa kalkması gerektiğini söyledi…Ziraat Türkiye Kupası’na Ümraniye hüsranı ile acı bir şekilde veda edenTrabzonspor, artık lige dönerken, bordo-mavili ekibin efsane oyuncularından Necmi Perekli, teknik ekibin ve futbolcuların bir an önce toparlanıp ayağa kalkması gerektiğini söyledi. Trabzonspor’un Ziraat Türkiye Kupası’nda ayağına kadar gelen fırsatı gerektiği gibi değerlendiremediğini söyleyen Necmi Perekli, “Düz yolda vites ile gereksiz yere oynanınca böyle bir tablo karşımıza çıktı” diye konuştu.

Göztepe maçının Trabzonspor için puan ve moral maçı olduğunu ancak genç futbolcuları olumsuz yönde etkilediğini de söyleyen Perekli, “Çünkü bu galibiyet onları bir rahatlığa ve rehavete sevk etti. ‘Biz Göztepe’yi yendik. Ümraniye’yi de yeneriz’ diye bir rehavete girdiklerini düşünüyorum. Her ne kadar ‘yorgunluk var’ dense de ben Trabzonspor’da ki bu yorgunluğu merkezi sinir sistem yorgunluğu olarak değerlendiriyorum” dedi.

Perekli, Trabzonspor’un bir iddiasının kalmadığını düşündüğünün de altını çizerken, “Maç öncesi motivasyonlar ve biçimlendirme şekilleri hassastır. Dikkat edilmesi gerekir. Kupadan da elenen Trabzonspor’un artık bundan sonra ligde iyi bir derece yakalaması lazım. O nedenle maç öncesi yapılacak motivasyonel şekillendirmeler çok önemli. Teknik yönetimin bu hassas noktalara çok dikkat etmesi gerekiyor” diye konuştu.

Trabzonspor’un mevcut performansının Avrupa’ya gidebilmesi için yeterli olmayacağını da söyleyen Perekli, “Çünkü kupaya veda edip moralmen çöküşte olan Trabzonspor’un ligde de üst sıralara tırmanacağını sanmıyorum. Ama önündeki maçları alması halinde tablo tabi ki değişebilir fakat lig sonundaki konumu ne olur kestiremiyorum. Bir de biz olumlu bakıyoruz. Niye olumlu bakıyoruz? 3 puanlı sistemde ve istikrarsız futbol takımları içinde Trabzonspor her şeyi yapabilir. Her takım gibi Trabzonspor da ummadığı yerlere gelebilir” dedi.

Bıraksınlar bu işleri artık!

Perekli, özellikle genç oyuncuların sık sık transfer haberleriyle gündeme gelmelerinin performanslarını olumsuz etkilediğine de vurgu yaparken, “O nedenle idari yönetimin bu işe el koyması lazım. Mesela, ‘Yusuf İngiltere’ye gidecekmiş…” Ederini veren varsa satın gitsin… Ancak şu anda bu tarz gündemlerin yapılması ve idarecilerin bunlara karşılık vermemesi Trabzonspor’un saha içi performansını olumsuz yönde etkiliyor. Buna dikkat edilmesi gerekiyor. Tüm bu yaşananlarda eğitim ve tecrübe noksanlığı da var. Ona da dikkat etmek gerekiyor” uyarısında bulundu.

Sakatlıkları yüklemelere bağlıyorum!

Trabzonspor’da sıkça yaşanan sakatlıklarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Perekli, “Bu sakatlıkları ben idman yetersizliği ve idman kifayetsizliğine bağlıyorum. Yani idmanlarda yapılan yüklemelere bağlıyorum bu sakatlanmaları. Yaşananlar kemik sakatlanmaları değil, kas sakatlanmaları. Ya da futbolcular kendi beslenmelerine, uykularına ve sosyal yaşantılarına dikkat etmiyorlar diye düşünüyorum. Onun için Trabzonspor’un doktoru ve teknik ekibinin koordineli çalışması lazım. Acaba çalışıyorlar mı? Çalışsa zaten bu işler olmaz. Burada doktorlara çok iş düşüyor” dedi.günebakış

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.