CEZASI ONANDI

Nevin Yıldırım davasında flaş gelişme

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Isparta'nın Yalvaç ilçesine  bağlı Koruyaka köyünde kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider'i av  tüfeği ile öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atan Nevin Yıldırım'ın  müebbet hapis cezasına çarptırıldığı yerel mahkeme kararını onadı.Yerel mahkemede müebbet hapis cezası  verilen Yıldırım'ın dosyası temyiz üzerine Yargıtay 1. Ceza Dairesine gönderildi. Temyiz incelemesini duruşmalı yapan daire kararını açıklandı.Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Yıldırım'ın müebbet hapis cezasını onadı.

OLAY VE YARGILAMA SÜRECİ

28 Ağustos  2012'de kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider'i av tüfeği ile  öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atmıştı. Yıldırım, ertesi gün Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulmuştu. Olay günü Gider'den 6 aylık hamile olan Yıldırım, 17  Kasım'da bir kız çocuğu dünyaya getirmişti. Yıldırım, 25 Ocak 2015'te yargılandığı Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesince  müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay, sanık Yıldırım hakkındaki kararı, "olayı  gerçekleştirirken başkalarının da yardım etmiş olabileceği" gerekçesiyle usul  yönünden bozmuştu. Yargıtayın bozma kararının ardından yeniden yargılanan ve cinayeti tek  başına işlediğini ifade eden Nevin Yıldırım'a, Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nce  müebbet hapis verilmişti. Bu karara karşı yapılan temyiz üzerine de dosya  Yargıtay 1. Ceza Dairesi'ne gelmişti.

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.