CORA SÖZ ALDI

Trabzon’un Hint Keneviri ekiminde kapsam dışı bırakılmasının ardından harekete geçen AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, binlerce imza toplayarak konuyu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye iletti. Cora “Kendisi Trabzon’umuza selam söyleyin gereğini yapacağım demiştir. Bakan beyin talimatı ile Resmî yazışma sürecini başlattık. Sürecin olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi.

SÜRECİN OLUMLU SONUÇLANMASINI BEKLİYORUZ

Kenevir eskiden beri ülkede yetiştirilen bir ürün olduğuna dikkat çeken Milletvekili Cora “Geçmişte Osmanlı döneminde (1554) Trabzon ili kayıtlarında 345.794 kg kenevir üretimi yapılmaktaydı. Son çıkarılan kenevir yetiştiriciliği ve kontrolü yönetmeliği ile bu ürünün ekimi ve yetiştiriciliği izne tabi kılınmıştır. Bölgemizde Samsun ve Rize illeri bu kapsama dahil edilmiştir. Daha sonra vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda yaptığımız bir araştırmada Trabzon ilinin kapsam dışı bırakılmasının ne coğrafi ne iklimsel ne bilimsel ne de tarihsel gerçeklerle örtüşmediğini tespit ettik” ifadelerine yer verdi.

BÖLGE EKONOMİSİNE CİDDİ KATKI SAĞLAYACAK

Kenevirin Trabzon’da türkülere, manilere bile konu olduğunu belirten Cora “’Gideyirim Tonya’ya Tonya’da okumaya Tonya’dan bir kız aldım ketani dokumaya’. Ketenin hammaddesi kenevirdir. Bu geçmişte türkülere konu olacak derecede kültürümüzde de yer almıştır. Kaldı ki kenevir üretimi hem hayvancılık girdi maliyetlerini düşürecek çünkü hayvan yemi olarak besin değeri vardır. Hem de tekstil den orman ürünlerine, kağıttan ilaç sanayisine kadar her alanda ekonomik değeri bulunmaktadır. Bu durum bölge ekonomisine ciddi katkı sağlayacaktır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
OrmanTonyaKenevirCoraSalih
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.