Erbil'de hain terör saldırısı!

Erbil'de hain terör saldırısı! 1 Türk diplomat şehit oldu!

Erbil'de Türk konsolosluk çalışanlarının olduğu restorana silahlı saldırı düzenlendi.1 Türk diplomat şehit oldu. 2 yaralı var. Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması: Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir." Erbil emniyetinden yapılan son dakika açıklamasına göre; "Saldırganların yakalanması için tüm yollar kapatıldı."

Irak'ın Erbil kentinde Türk konsolosluk çalışanlarının olduğu bir restorana terör saldırısı düzenlendi. Dışişleri Kaynaklarından gelen bilgiye göre; saldırıda 1 Türk diplomat şehit oldu. 2 yaralı var. Dışişleri Bakanlığı'ndan hain saldırıya ilişkin açıklamada; Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir." denildi.

DOĞRUDAN KONSOLOSLIK ÇALIŞANLARI HEDEF ALINDI!

Irak'ın Erbil kentinde bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda çalışan bir kişi şehit oldu.Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli diplomatlar, yemek yemek için gittikleri restoranda silahlı saldırıya uğradı.Restoran sahibinin paylaştığı bilgilere göre, konsolosluk çalışanları içeri girdikten sonra sivil giyimli ve üzerinde iki silah taşıyan saldırgan, doğrudan konsolosluk çalışanlarını hedef alarak ateş açtı.

ERBİL'DE ŞEHİRDEN ÇIKIŞLAR KAPATILDI!

Saldırı sonucu bir Türk diplomat olay yerinde şehit oldu.Erbil Emniyet Müdürü Abdulhalik Talat, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını, daha sonra detaylı açıklamanın yapılacağını söyledi.Kaçan saldırgan veya saldırganların yakalanması için Erbil'den diğer kentlere giden tüm yolların trafiğe kapatıldığı belirtildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI: GEREKEN CEVAP VERİLECEKTİR!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Erbil'deki menfur saldırıda hayatını kaybeden konsolosluk çalışanımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Faillerin bulunması için çalışma başlatıldı. Bu hain saldırıyı yapanlara gereken cevap verilecektir.

HAİN SALDIRI HAKKINDA UZMANLARDAN AÇIKLAMALAR

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Erbil'e Türk diplomatlara yönelik hain saldırıya yönelik yaptığı açıklamada; saldırının küresel aklın çaresizlik ile ortaya sürdüğü terör örgütleri tarafından yapılmış olduğunu belirtti. Son günlerde Kandil'in de bitme noktasına geldiği süreçte, bu gelişmeleri engellemek amacıyla yapılmış bir saldırı olduğunu dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.