Galibiyetle Başladık!

Türkiye 3-1 Gürcistan

PaylaşA Milli Futbol Takımımız, Avrupa Şampiyonası'nda ilk sınavında Gürcistan ile karşı karşıya geldi. Millilerimiz, Arda Güler'in attığı golle tarihe geçtiği mücadelede rakibini 3-1 mağlup etmeyi başararak turnuvaya galibiyetle başlamayı başardı.

EURO 2024 F Grubu'nun ilk maçında Vincenzo Montella'nın yönetimindei A Milli Futbol Takımımız, Willy Sagnol'un ekibi Gürcistan'ı 3-1 yenerek gruba 3 puanla başladı.

Signal-Iduna Park'ta oynanan maçta A Milli Takımımıza galibiyeti getiren golleri 25. dakikada Mert Müldür, 65. dakikada Arda Güler ve 90+7'de Kerem Aktürkoğlu kaydetti. Gürcistan'ın tek golünü ise 32. dakikada Giorgi Mikautadze kaydetti.

A Milli Takım'ın ikinci golünü kaydeden Arda Güler, Milli Takımımız adına Avrupa Şampiyonası finallerinde gol atan en genç futbolcumuz oldu.

Arda Güler, bu sezon Real Madrid ve Milli Takım formasıyla ilk 11 çıktığı 7 maçın 7'sinde de gol attı

Bu sonuçla birlikte A Milli Takımımız Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde ilk kez bir açılış maçına 3 puanla başlamış oldu. 

Grubun bir sonraki maçında A Milli Takımımız, Portekiz ile karşılaşırken, Gürcistan bir diğer rakibi Çekya ile karşılaşacak.

DORTMUND, KIRMIZI - BEYAZA BÜRÜNDÜ

Türkiye ile Gürcistan arasında oynanan karşılaşma için tribünler tamamen doldu.BVB Dortmund Stadyumu'nun büyük bölümünde Türk taraftarlar yer aldı.Ay-yıldızlı forma ve bayraklarla tribünde yer alan taraftarlar, milli takıma büyük destek verdi.Maçın 27. dakikasında Kenan Yıldız ile bir gol daha bulduk ancak VAR'dan gelen uyarı sonrası pozisyonda ofsayt olduğu gerekçesiyle gol iptal edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.