GRİP NELER YAPTI

Trabzon’un Maçka ilçesinde yaşayan Erol Kantarcı (48), önemsemediği grip yüzünden az kalsın hayatını kaybediyordu.  Eşi Nazan Kantarcı tarafından bilinci kapalı bir şekilde hastaneye kaldırılan Kantarcı, 12 gün boyunca yoğun bakımda kaldı.

ECMO CİHAZI HAYATA BAĞLADI

Trabzon Ahi Evren Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi Uzman Hekim Gönül Erkan “Hasta Maçka’dan Fatih Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümüne sevk ediliyor. Hasta solunum sıkıntısı çektiği için direkt yoğun bakıma alınıyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı tarafından Ahi Evren Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk ediliyor. Hastanemizde cerrah arkadaşlarımız Dr. Muhammet Onur Hanedan ve Dr. Aşkın Kılıç ECMO cihazını hastaya takıyor. Aynı anda hastayı solunum cihazına da bağladık. ECMO cihazında hastamızı 1 hafta uyuttuk. Hastayı daha sonra küçük bir operasyonla ECMO cihazından ayırdık. Hasta sonra yavaş yavaş normale dönmeye başladı.” diye konuştu.

GRİP DEYİP GEÇMEYİN

Grip deyip geçmemek gerektiğini belirten Dr. Erkan,  bazen ölümcül sonuçlar doğurabileceğini söyledi. Dr. Erkan “Bu hastamız ARDS’ye (Akut Solunum Sıkıntısı Sendromu) girdi. ARDS hastalarını kaybetme oranımız yüzde 60’lardadır. 12 gün yoğun bakımda kaldı. Gribi çok basite almamak lazım, ölümcül sonuçları olabiliyor. Hastamız ilk günden hastaneye gitmiş olsaydı teşhis konulabilirdi. ECMO’ya takılan hastaların hepsi iyileşecek diye bir durum söz konusu da değil. Geçen yıl 4 hastamıza taktık 2’si yaşadı. Bu çok ciddi bir hastalık ve genelde sağlıklı insanlar yakalanıyor. 19 yaşında hayatını kaybeden hastamız bile oldu.” dedi.

GRİP, ZATÜREYE ÇEVİRDİ

Erol Kantarcı’nın eşi Nazan Kantarcı “20 gün çok zor ve yorucu bir süreç yaşadık. İlk başta hastaneye gitmek istememesi, onu ikna etme çabası ve en son bilincini kaybetmesi. Gribal enfeksiyon ağır zatüreye çevirdi. Akciğerleri etkilendi ve solunumu durma noktasına geldi. ECMO cihazı ona akciğer görevi gördü. 12 gün yoğun bakımda kaldı. Şimdi çok şükür iyi, doktorumuza ve tüm personele çok teşekkür ediyorum. İnsanlar grip deyip geçmesin, geçiştirmesin. Muhakkak doktora gitsin.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
TrabzonHastaGrip
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.