İşimiz gücümüz belediyecilik olacak

AK Parti Yomra Belediye Başkan Aday Adayı Doç. Dr. Volkan Yıldırım, “İşimiz gücümüz belediyecilik olacak.” dedi. AK Parti Yomra Belediye Başkan Aday Adayı Doç. Dr. Volkan Yıldırım, dur durak bilmeden seçim çalışmalarına devam ediyor. Teknik ekibi ile sürekli sahalarda olan ve akşam saatlerinde de üniversitede danışman ekibi ile toplantılar yapan Yıldırım, bir yandan da STK ziyaretlerine devam ediyor. Yıldırım, “Artık AK Parti Genel Merkezimizin ve Sayın Cumhurbaşkanı’mızın kararını bekliyoruz. Biz ekip olarak hazırız. Projelerimizi hazırlarken sadece yazıp çizmiyoruz. Her projemizin sosyal etki analizlerini yaptık, öncelikleri belirledik, maliyet analizlerini yaptık ve finansman modellerini araştırdık. Göreve geldikten sonra neyle karşılaşacağımızı çok iyi biliyoruz.” diye konuştu.

KENTİ GÜZEL KILAN YAPILAR DEĞİL, ARASINDAKİ BOŞLUKLAR VE YEŞİL ALANLARDIR

“Biz hep şunu söylüyoruz: Türkiye’de stratejik planlama olmadan, öngörüsüz yapılan inşa faaliyetleri ruhsuz şehirler üretir.” diyen Volkan Yıldırım, “Bunun telafisi neredeyse imkânsızdır. Telafi edilse de maddi manevi kayıplara yol açar. Müziği güzel yapan notalar değildir, aradaki boşluklardır. Kenti de güzel kılan yapılar değil, arasındaki boşluklar ve yeşil alanlardır. ‘Peki, öyleyse nasıl bir belediye modeli olmalıdır?’ diye soracak olursak bunu bir cümleyle özetleyebiliriz: ‘Dünden izler taşıyan, bugünü temsil eden, yarına göz kırpan belediyecilik…’ Belediye modelimizin ana teması olmalıdır. Bu hususu biraz açmak istiyorum. Dünden izler taşıyan belediyecilik anlayışı özetle şudur: Yerleşimin tarihî, mimarî ve doğal dokusunu koruyan, kollayan ve gelecek nesillere aktarabilen niteliğinin önemsenmesidir. Yani Kızılderili atasözüyle ifade edersek ‘Bu topraklar atalarımızın mirası değil, gelecek nesillerimizin emanetidir.’”

HEDEFİMİZ DAHA YEŞİL, ÇOK DAHA SOSYAL BİR KENT OLUŞTURMAKTIR

AK Parti Yomra Belediye Başkan Aday Adayı Doç. Dr. Volkan Yıldırım, açıklamalarına şöyle devam etti: “Bizler şehrin emini olarak bu emanetlerin de emini olmalıyız. Bugünü temsil eden belediyecilikten kastımız ise modern dünyada hayranlıkla izlediğimiz belediyecilik faaliyetlerinin o yerleşimde hayata geçirilmesidir. Yarına göz kırpan belediyecilikte ise inovatif belediyeciliği kastediyorum. İçinde yeşil değil, yeşilin içinde bir kent, ekolojik bir kent, yağmur sularını diğer atık sularına karıştırmadan tahliye edebilen bir kent, çöpünden enerji üreten, sürdürebilir enerji kaynakları kullanabilen veya teşvik eden, engelsiz kent kimliğine kavuşan, yayalaştırılan caddeleri ile açık hava müzesine dönüştürülmüş kent profilini kastediyorum. Dünün hayallerinin bu günün gerçekleri olduğunu unutmayalım. Bu sözlerimi lütfen hayal satmak olarak algılamayın. Çünkü geleceğin toplumu hayallerle inşa edilir. Hedefimiz daha yeşil, çok daha sosyal bir kent oluşturmaktır. Hülasa, işimiz gücümüz belediyecilik olacaktır.”

Anahtar Kelimeler:
TrabzonYomra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.