KOMUTANA MÜEBBET HAPİS...

Trabzon eski 4. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Bahadır Dalgıç, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya ,Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden kattılan Dalgıç,  cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasının tekrarlamasının ardından son savunmasını yaptı.

'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, TBMM’yi ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından yargılanan Bahadır Dalgıç, hakkındaki iddiaları reddederek beraatini ve tahliyesini talep etti. Cumhurbaşkanlığı adına duruşmaya katılan Avukat Zekiye Kurt,  savcının mütalaasına karşı bir diyeceğinin olmadığını söyledi. Mahkeme heyeti, duruşma katılan tarafların savunma ve beyanlarının ardından karar vermek üzere ara verdi. Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme başkanı, sanık Bahadır Dalgıç'ın, mahkemedeki iyi halinden dolayı hakkında istenen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasında takdir indirimine gidilerek 'anayasayı ihlal' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldığı karar verildiğini açıkladı.. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.