KÖPEĞİ ÖLDÜRDÜ 2 BİN TL CEZA YEDİ 

Trabzon’da Hanife Ş. ve Ali İhsan K. adlı iki komşu hayvanları yüzünden adliyelik oldu. Savcı iki komşu hakkında hapis istemiyle dava açtı. Mahkeme köpeği serbest bırakan kadının beraatına, köpeği vuran adamın ise 2 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. 
KARŞILIKLI ŞİKAYETÇİ OLDULAR
Trabzon’un Yalıncak Mahallesi’nde yaşayan Hanife Ş., köpeğini öldüren komşusundan, Ali İhsan K. ise 8 tavuğunu yediğini ileri sürdüğü köpeğin sahibi Hanife Ş.’den şikayetçi oldu. Jandarma tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde ifadesi alınan Hanife Ş., “Sabah tüfek sesiyle uyandım. Camdan bakınca, komşumun köpeğimi bahçemde vurduğunu gördüm. Yaralı olarak kaçan köpek havlıyordu. Komşumun tavuklarını benim köpeğim değil sansar yemiştir” dedi. İki yıldır köpek beslediğini belirten Hanife Ş. komşusunun öldürdüğü köpeğin para ile satın alınamayacağını ileri sürdü. 
TAVUĞUMU AĞZINDA GÖRDÜM
Av tüfeği ile komşusunun köpeğini öldürdüğü belirlenen Ali İhsan K. ise “Daha önce görmediğim köpeğin ağzında tavuğumu görünce, tüfeğimi ateşledim. Cama çıkan komşuma köpeğin kimin olduğunu sordum. O da bana ‘Allah B.. versin. Ellerin kırılsın, gibi sözler sarf etti. Ben köpeğin komşumun olduğunu anlamadım. Daha önce çakal ve sansar yediğini düşündüm. Ama tavuklarımdan birini köpeğin ağzında gördüm. Köpeği başı boş bırakarak bana zarar veren komşumdan şikayetçiyim” dedi. 
SAVCI İKİ KOMŞUYA HAPİS İSTEDİ 
İki komşunun karşılıklı şikayet üzerine jandarma soruşturma başlatıldı. İki kişinin ifadesinin alınmasının ardından dosyayı ele alan savcı, Hanife Ş. ve Ali İhsan K. hakkında hazırladığı iddianameyi 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Hayvanı tehlike yaratabilecek şekilde serbest bıraktığı için Hanife Ş. hakkında TCK 177/1 maddesine göre 6 ay hapis ve adli para cezası talep eden savcı, Ali İhsan K. hakkında ise haksız yere sahipli hayvanı öldürdüğü için 4 aydan 3 yıla kadar hapis istedi.
MAHKEME KARARINI AÇIKLADI 
Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada hakim kararını verdi. Köpeği serbest bırakın Hanife Ş.’nin beraatına karar veren mahkeme, Ali İhsan K.’nın köpeği öldürmek suçundan günlüğü 20 TL’den 100 gün adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi. 2 bin TL para cezasına 10 eşit taksitte ödemesine karar verilen Ali İhsan K.’nın av tüfeğine el konuldu.

Anahtar Kelimeler:
TrabzonTavukKöpek
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.