KORAY AYDIN SERT KONUŞTU

Vatandaş cezayı kessin

İYİ PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Koray AydınFındık üreticilerinin sorunları TBMM'de araştırılsın” şeklindeki önergesinin AK Partili milletvekillerince reddini değerlendirerek “AK Partililer bu işi yüzlerine, gözlerine bulaştırdılar. Vatandaş bunun cezasını kesmelidir.” dedi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın “Fındık üreticilerinin sorunları TBMM'de araştırılsın” şeklindeki önergesinin AK Partili milletvekillerince reddini değerlendirerek “AK Partililer bu işi yüzlerine, gözlerine bulaştırdılar. Vatandaş bunun cezasını kesmelidir.” dedi.

Yakının vefatı nedeniyle geldiği Trabzon’da günebakış’ın sorularını yanıtlayan Koray Aydın, fındık meselesiyle ilgili soruya “Fındık meselesi yeni değil, uzun süredir böyle. Bu işleri konuşmaktan yorgun düştük artık. Bu hükûmet fındık politikasını çözemez. 16 yıldır bunu çözemeyen, yüzüne gözüne bulaştıranlardan benim bir çözüm beklentim yok.” diye konuştu.

Aydın, İtalyan firması Ferrero’ya atıfta bulunarak “Belli ki İtalyan firmasıyla bağlantılı acayip ilişkili işler var. Ben ondan şüpheleniyorum. Yoksa göz göre göre bu fındık üreticileri götürülüp bir İtalyan devine teslim edilmez. Bu normal mi? Bir tane firma dünya piyasasını oluşturuyor. Sen en büyük üreticisin adeta ona yardım ediyorsun. O işin içinde de bir iş var. TMO devreye girip biraz yukarıdan fiyat alsa ne olurdu? Piyasayı regüle ederdi. En dipten gidiyoruz. Bu arada alımlar yapılıyor, bağlantılar oluşuyor. Olan üreticiye oluyor. Bu soruyu gidin AK Partili arkadaşlara sorun dedim. Bu işi yüzlerine gözlerine bulaştıranlar onlar. Nasıl çözeceklerini gelip söylesinler. Vatandaşın da oyu var. Ceza kessin. Ceza kesmeden çözülmez. Oy vermeyerek ceza kessin. Kendine getirsin.” ifadelerini kullandı.

Fındık önergesinin Meclis gündemine geldiği sırada muhalefetin tam kadro olmadığı yönündeki eleştirilere de değinen aydın “Onun geleceği zaman tam belli olmuyor. Sayılara göre ayarlayıp pat diye Meclise getiriyorlar. Onun geleceği belli olsaydı muhalefet de tam sayı orada olurdu.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.