Kuaförde dönen dedikodular yüzünden sahte polislere dolandırıldı

Yıllardır müşterisi olduğu kuaför çalışanın, ‘Kocan seni aldatıyor, bu işi çözelim’ demesi üzerine teklifi kabul etti ve genç kadının dolandırılma macerası başladı. Anlaşma üzerine kocasının takip ettirmeye başlayan genç kadın, takipçinin polisler tarafından gözaltına alındığı şeklinde kendisine gelen telefon sonrası, telefondaki sahte polislere 300 bin lira yatırdı. Dolandırıldığını anlayan genç kadının ihbarı sonrası dolandırıcılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

46 yaşındaki Ayşe B., Etiler'de bulunan bir kuaförün yıllardır müşterisiydi. Ayşe B., 11 Temmuz günü manikür yaptırmak için yeniden kuaföre gitti. Manikürcü kız iddiaya göre, Ayşe'ye, 'Kuaföre gelenler senin arkandan konuşuyor. Kocan seni aldatıyormuş' dedi.

Duydukları karşısında şoke olan genç kadına, 'Bu durumu aydınlatmak istersen sana yardımcı olayım' dedi. Bir süre sonra genç kadının telefonuna Ali A. tarafından bir mesaj geldi. Mesajda Ayşe'nin kocasının başka bir kadınla çekilmiş görüntüsü vardı. Yine iddiaya göre Ali H., Ayşe'nin kocasını takip ettirecek ve aldattığını belgeleyecekti.

TAKTİK HEP AYNI
İlerleyen günlerde Ayşe B., Terörle Mücadele Şube komiseri olarak tanıtan bir şahıs tarafından arandı. Telefondaki şahıs, 'Mehmet isimli şahıs ile fotoğraflarını çektirdiğiniz araç emniyet aracı, bu yüzden siz de suçlu durumdasınız, Emniyete gelir ifade vereceksiniz ya da para ödeyeceksiniz' dedi. Bu sırada, Ali H., Ayşe B.'ye kocasını takip ettirmek için tuttukları çocuğun emniyette olduğuna dair mesaj attı.

PLANLARI BİTMEK BİLMEDİ
Tekrar kendisini komiser olarak tanıtan şahıs tarafından arandı ve bu duruma kimseden bahsetmemesi gerektiğini, yaptıkları işlemlerden dolayı giderleri ve dosya masrafları olduğunu ve gencin içeriden çıkması için 300 bin liraya yakın para yatırdı.

AYŞE'YE AŞIK OLDUM, KOCASINDAN UZAKLAŞTIRMAK İSTEDİM
Aradan birkaç gün geçtikten sonra Ali H., genç kadını tekrar aradı ve genç kadından Mehmet'in çektiği fotoğrafları alabilmesi için yüklü bir miktar para daha istedi. Bunun üzerine dolandırıldığını anlayan genç kadın savcılığa başvurdu. Genç kadının şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada, A.H. ve kendisini komiser olarak tanıtan şahısın plan yaptıkları ortaya çıktı. İfade veren A.H., eşi konusunda yardımcı olmak isterken A.B ile aralarında yakınlaşma olduğunu ve A.B.'den kurtulmak için kendisini komiser olarak tanıtan şahısın plan yaptıklarını itiraf etti.

TUTUKLANDILAR
Yaptıkları planları ortaya çıkan dolandırıcı ortaklar, toplanan deliller ile birlikte çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Soruşturma sürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.