Moritanya'dan gelen balıkçılar karantinada

Moritanya'da çalışan 26 balıkçı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Trabzon'daki öğrenci yurduna yerleştirildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonunda, Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının yürüttüğü ortak çalışmayla özel bir balık firmasında çalışan Türk balıkçılar ile gemi mürettebatından oluşan 26 kişi, Moritanya'dan Trabzon Limanı'na getirildi.

25 Mart tarihinde Moritanya'dan çıkarak yaklaşık iki haftada Trabzon'a ulaşan balıkçılar, limana gelmeden önce sağlık kontrolünden geçirildi.AFAD ekipleri tarafından dezenfekte edilen işçiler, pasaport kontrolünden geçirildi. Balıkçıların valizleri de polis ekipleri ve arama köpeği tarafından kontrol edildi.Balıkçılar, Yomra ilçesinde bulunan öğrenci yurduna yerleştirilerek, 14 gün gözlem altında tutulacak.

KALANLARIN DURUMU İYİ

Koronavirüs nedeniyle ülke dışındaki vatandaşların Türkiye’ye getirilmeleri sürerken Moritanya’daki Karadenizli balıkçılardan da haber geldi. Moritanya’da 50 tekne ve bin balıkçı olduğunu belirten Doğu Karadeniz Su Ürünleri Başkanı Ahmet Mutlu, ülkedeki balıkçıların sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi. Mutlu ayrıca bir teknenin de yolda olduğunu ve gelir gelmez karantinaya alınacağını ifade etti.

SÜREKLİ İRTİBAT HALİNDEYİZ

Doğu Karadeniz Su Ürünleri Başkanı Ahmet Mutlu, Moritanya’da balıkçılık yapan Karadenizli balıkçıların durumları hakkında bilgi verdi. Moritanya’da 50 teknede yaklaşık bin balıkçının olduğunu belirten Mutlu, balıkçıların sağlıklarının iyi olduğunu söyledi. Tüm önlemlerin alındığını ve balıkçılarla sürekli irtibat halinde olduklarını dile getiren Mutlu, “Moritanya’daki Karadenizli balıkçıların Koronavirüs’e yakalanmadığını ve durumlarının oldukça iyi olduğunu Doğu Karadeniz Su Ürünleri Başkanı Ahmet Mutlu, balıkçılarla sürekli irtibat halinde olduklarını dile getirdi. Moritanya’dan yola çıkan bir teknemiz sözleşme süresi dolduğu için şu an İzmir’de bulunuyor. Yakın zamanda gelecektir. Gemiyle ilgili de Trabzon Limanını bilgilendirdik. Balıkçılarımız geldiği andan itibaren 14 gün karantina altına alınacak. Herhangi bir sorun da yok.” diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
YomraAFADSağlık
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.