Pandemi doktoruna müjde

Pandemi doktoruna 600 bin liralık sigorta

Yapılan düzenleme ile doktor sorumluluk sigortası bulunan doktorlar eğer pandemi (salgın) ile ilgili görevlendirilmişse ve bu dönemde bir bir tazminatla karşılaşırsa 600 bin liraya kadar sigorta kapsamına alındı. Sorumluluk sigortası olan doktorlar kendi görev yeri ve uzmanlığı dışında bile olsa ek prim ödemeden güvence altına alındı. 

Binbir türlü fedakarlık ile COVID-19 hastalarının tedavisi için görevlendirilen doktorlara Hazine Müsteşarlığı'ndan müjde geldi. Hazine'nin yaptığı düzenleme ile doktor sorumluluk sigortası bulunan doktorlar eğer pandemi ile ilgili görevlendirilmişse ek teminat ödemeden eğer bu dönemde bir bir tazminatla karşılaşırsa 600 bin liraya kadar sigorta kapsamına alındı. Hazine düzenlemesinde kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları ile bu kurum ve kuruluşların bağlı, ilgili veya ilişkili birimlerinde pandemi sebebiyle yapılan görevlendirmeler kapsamındaki tüm iş ve işlemlerin III. Risk Grubu kapsamında değerlendirildiğini açıkladı. Bu risk grubu doktorun bir tazminat ile karşılaşması halinde 600 bin liraya kadar teminat altına alınmasını güvence altına alıyor..

GÖREV YERİ VE UZMANLIĞI FARKLI BİLE OLSA KAPSAMDA

Hazine aynı tebliğle Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartlarına şu eklemeyi yaparak doktorların kendi branşı veya görev yerinde görev yapmasa bile prim ödemeden teminat kapsamına alındığı belirtilerek “Buna ek olarak, özel sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan ve mesleklerini serbest olarak icra eden sigortalıların kendi görev yeri ve branşı dışında da olsa ilgili mevzuat çerçevesinde kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları ile bu kurum ve kuruluşların bağlı, ilgili veya ilişkili birimlerinde pandemi sebebiyle görevlendirilmeleri nedeniyle yürüttükleri faaliyetleri, ilave sözleşme düzenlenmeksizin veya prim tahsil edilmeksizin poliçenin kapsamına dahildir” denildi.

Anahtar Kelimeler:
DoktorSigortaHazinePandemi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.