SİYASET KAZANI KAYNIYOR

BAYRAMDA TRABZON’UN SİYASİ GÜNDEMİ NASIL OLACAK?

Trabzon’un siyasi gündemi bayramda oldukça yoğun geçecek. Trabzonlu bazı siyasi isimler bayramda Trabzon’da olacak. Bayramın 1.günü İçişleri Bakanı Süleyman Soyluile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan Meydan’da hemşehrileri ile bayramlaşırken; Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu da bayramın 1.günü saat 17.00’de Trabzon Havalimanı’nda olacak. Bayramın ilk gününü ailesi ile geçirecek olan İmamoğlu, 2. günü Meydan’da Trabzonlularla bayramlaşacak... İstanbul’da 400 bin nüfuslu Trabzon seçmenin olması, Trabzon’a yoğun ilgiyi de beraberinde getirdi. Karadenizli, Trabzonlu seçmeni potansiyel oy verecek seçmen olarak gören İmamoğlu, çalışmalarını bu minvalde sürdürürken; bayramda sadece Trabzon’da değil Ordu ve Giresun’a da ziyaretler gerçekleştirecek.

***

TRABZONLU SEÇMENE SESLENEN DİLEKOĞLU, SEÇMENDEN NEYİN KARARINI VERMESİNİ İSTEDİ?

Türkiye tarafından Irak'ın kuzeyinde yürütülen, 'Pençe Harekâtı' operasyonu devam ediyor. Pençe Harekatı ile HDP’nin paniklediğini belirten AK Parti Trabzon İl Başkan Vekili Hasan Dilekoğlu, 23 Haziran seçimleri ile ilgili ardı ardına açıklamaların gelmeye başladığını söyledi. lk açıklama HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’dan geldiğini belirten Dilekoğlu, " Meclis’te konuşan Buldan, ‘Gelin 23 Haziran’da aradaki fark tam 250 bin olsun’ çağrısı yaptı. Buldan ardından da İngiliz yayın organı BBC’ye, CHP’nin İstanbul il örgütüyle görüşmeler yaptıklarını belirterek,: 'Bizim burada açık ve net tavrımız var: AKP'ye kaybettirmek ve demokrasi güçlerinin kazanması' ifadelerini kullandı" dedi. HDP’nin İmamoğlu’nun kazanması için destek verdiğini hatırlatan Dilekoğlu, Trabzonlu seçmene seslendi. Dilekoğlu, “Trabzonlu kardeşim; terör örgütleri İmamoğlu mu kazanınca üzülecek Binali Yıldırım mı? Kararını sen ver!” dedi.

***

SAADET PARTİLİ ÜMİT ÇEBİ, BU KEZ CUMHURBAŞKANI’NA SAHİP ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert eleştirileriyle bilinen İki dönem Araklı Belediye Başkanlığı yapan Saadet Partili Ümit Çebi, bir Yunan gazetesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın darp edilmiş şekilde fotomontaj yaparak yayınlamasına sert tepki gösterdi. Çebi, “Bunu yapan hangi ülkenin gazetesi ise bu namerdin haddi bildirilmelidir. Benim ülkemin cumhurbaşkanına bunu yapan milletime hakaret etmiştir. Yanlışlar karşısında mertçe muhalefetimiz olur ama ülkemin Cumhurbaşkanına yapılan saygısızlıkta tek yumruk olur başlarına ineriz.” dedi.

***

AK PARTİ GİRESUN MİLLETVEKİLİ SABRİ ÖZTÜRK BİNALİ YILDIRIM HAKKINDA NELER DEDİ?

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Cumhur İttifakının İstanbul adayı Binali Yıldırım’a destek oldu. Sosyal medyayı iyi kullanmasıyla bilinen Sabri Öztürk, Yıldırım’a şu sözlerle destek oldu: “Binali Yıldırım demek ülkesi için gece gündüz çalışmak demek İstanbul için iş aş demek tecrübe ve proje demek sözü özü bir memleket evladı demek samimi Anadolu insanı demek herkesi kucaklayan babacanlık demek İstanbul daha güzel olacak.”

***

AVCI’DAN CHP’Lİ KAFTANCIOĞLU’NA DİN İSTİSMARI TEPKİSİ

AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun birbirini tutmayan sözlerini ve eylemlerini eleştirdi. Ramazanda bir iftar sofrasında ellerini duaya açmış şeklindeki fotoğrafını yorumlayan Avcı, inandıkları gibi yaşayanların değil inanmadıkları gibi yaşayanların asıl din istismarı yaptıklarını ifade etti. Avcı, “ ‘İnandığınız Allah’ diye başlayıp bela ile biten cümleleri kuran hanımefendi seçmene şirin gözükmek için elleri kerhen semaya açmış ve huşu ile!  dua ediyor. Din istismarı, İnandıkları gibi yaşayanların değil inanmadığın Allah’a yakarış numarası çekenlerin eylemidir.” şeklinde açıklamada bulundu.

***

CHP’Lİ TIĞLI’DAN DİKKAT ÇEKEN GEZİ ÇIKIŞI

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı’dan dikkat çeken Gezi çıkışı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Necati Tığlı, İstanbul Gezi Parkı olaylarının 6. yıldönümünde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Gezi olaylarında dış güçlerin olmadığı iddiasında bulunan Milletvekili Tığlı, “Gezi’de dış güçler yoktu. Barış isteyen insanlar vardı.” dedi. Tığlı, “Gezi’de kadınlar vardı. Çocuklar vardı. Öğrenciler vardı. Yaşlılar, emekliler, eli bastonlular vardı. Diktatörlüğe karşı direniş o gün başladı. Bugün de devam ediyor. Yakında her şey çok güzel olacak.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.