Suudi krizi dikkate alındı

Suudi krizi dikkate alındı

Suudi krizi ile ilgili yapılan çağrıların dikkate alındığını belirten TİSAD Başkanı Murat Çavga, Suudi krizinin sonucu ne olursa olsun bir masa etrafında toplanılması gerektiğini söyledi. Çavga “7,5 milyar nüfuslu dünyada Karadeniz Bölgesi’nin ve şehrimiz Trabzon'un turizm geleceğini 100 milyon nüfuslu bir ülke belirleyemez. Buna müsaade etmeyiz.” dedi.

SEKTÖRÜ BİR MASA ETRAFINDA TOPLAYAMADIK

Suudi krizi ile ilgili yapılan çağrıların dikkate alındığını belirten Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Çavga, “Her sezon başlangıcı makus talihimiz haline gelen bu ve buna benzer olaylara alışkınız. Doğu Karadeniz Bölgesi olarak 2015 yılından beri sezon başlangıçlarında başımıza gelenlere rağmen, sayısal anlamda (turist sayısı) çok ciddi kayıplar yaşamadık. Yaşadığımız kayıplar planlama eksikliğinden kaynaklı kazanç kayıplarımız oldu. Tek pazar bağlılığı riskimizi minimize edemedik. Sektör temsilcilerini aynı masa etrafına toplayamadık. Söylemlerin kalitesini turizmde geçirilen yıl ile işletmecisi olduğu otelin oda sayısı ile acentesinin araba sayısı ile restoranının koltuk sayısı ile orantılı kıldık.” diye konuştu.

TRABZON’UN GELECEĞİNİ BİR ÜLKE BELİRLEYEMEZ

Suudi krizinin sonucu ne olursa olsun bir masa etrafında toplanılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Çavga, “Oda, araba ya da sandalye sayısına bakılmaksızın sektördeki herkesin yönetime doğrudan katılma zamanı. Unutmamalıyız ki 7,5 milyar nüfuslu dünyada Karadeniz Bölgesi’nin ve şehrimiz Trabzon'un turizm geleceğini 100 milyon nüfuslu bir ülke belirleyemez. Buna müsaade etmeyiz, edemeyiz. Bahse konu ülkeler eylemleri ile bizlere sadece 1-2 yıllık zarar verirler o kadar. Önemli olan o 1-2 yıllık süreci nasıl atlatacağımız konusunda doğru aksiyon almamız ve turizm geleceğimizi doğru planlayabilmemiz.” değerlendirmelerinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.