Teslim olan teröristler PKK'nın iç yüzünü anlattı

Van İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Şırnak'ta ikna edilerek teslim olmaları sağlanan PKK'lı 2 kadın terörist, örgütün moral ve motivasyon olarak bittiğini ifade etti.

 Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca, PKK'lı  teröristlerin ikna edilerek teslim olmalarına yönelik çalışmaların sürdüğü  belirtildi.

Açıklamada, çalışmalar sonucu 29 Ağustos'ta Şırnak'ın Namazdağı Bölgesi'nde 2 kadın teröristin ikna sonucu teslim olduğu belirtildi.

 "Kaçmaya hazır çok sayıda örgüt mensubu var"

Valilik açıklamasında, teslim olan teröristlerle yapılan ilk  mülakatta, örgütün, gençleri saflarına katmak için imkansız vaatlerle propaganda  yaparak, psikolojik etkileme yöntemlerine başvurduğunu ancak örgüte katılan  tüm  gençlerin hayal kırıklığına uğrayarak, örgütün ahlaksızlığı ile gerçek yüzünü  gördüklerini ve fırsatını buldukları anda kaçmaya hazır çok sayıda örgüt mensubu  olduğunu dile getirdikleri vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Teröristler, çok sayıda teröristin teslim olmayı istediğini ancak  teslim olmaları halinde güvenlik güçleri tarafından kendilerine işkence  yapılacağı ve öldürülecekleri yönünde asılsız propaganda yapıldığını söyledi.  Örgüt mensuplarının moral ve motivasyon olarak bitik durumda olduğunu ifade eden  teröristler, morallerinin bozuk olduğunu, herkesin gerçeğin farkında olduğunu  ancak cesaret edip   dile getiremediğini, fısıltı olarak dile getirenlerin grup  sorumluları tarafından ajanlıkla suçlanarak ağır şekilde cezalandırıldığını  aktardı."

 Açıklamaya göre, teröristler, gençleri örgüte kazandırmak için  özgürlükçü ifadeler kuran örgüt mensuplarının gençleri dağlara çıkardıktan sonra  gerçek yüzlerini göstermeye başladıklarını, örgütten ayrılma sonucunun ölüm  olacağını söylediklerini vurguladı.

Gençlerin örgütün yalanlarına kanmamaları gerektiği belirtilen  açıklamada, şunlar kaydedildi:

 "Teröristler, teslim olduktan sonra devletten hiç beklemedikleri bir  muamele gördüklerini, sürecin her aşamasında  güvenlik güçlerinin  yanlarında  olduklarını, içten ve samimi davrandıklarını,  devletin bu gerçek yüzünün  bilinmesi halinde örgütte kimsenin kalmayacağını söyledi. Teslim olmak isteyen  örgüt mensuplarının vakit geçirmeksizin en yakın güvenlik kuvvetine müracaat  etmeleri ya da telefon etme imkanı bulurlarsa 140/155/156 numaralarını  aramalarının kendileri için tek kurtuluş olacağını ifade ettiler."

Açıklamada, halkın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik  operasyonların yine halkın desteğiyle daha güçlü ve kararlı bir şekilde edeceği  belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.