Türkiye'den yola çıkan tanker kaçırıldı

İtalya basınında çıkan habere göre, Türkiye'den yola çıkan tanker, Libya açıklarında kurtardığı göçmenler tarafından kaçırıldı. Göçmenlerin kaçırdıkları "El Hiblu 1" adlı gemiyi, Malta'ya götürmek istedikleri iddia edildi. Palau bandıralı geminin mürettebatı 108 göçmeni Libya açıklarında kurtardı ve Trablus limanına bırakmak istedi ancak Libya'ya dönmek istemeyen göçmenler geminin kontrolünü ele geçirdi.

GEMİDE TÜRK MÜRETTEBAT VAR
Palau bayraklı geminin 11 Mart'ta Türk bir firma tarafından satıldığı, gemide Türk mürettebat olduğu öğrenildi. İtalyan yetkililer geminin İtalya'nın Lampedusa ya da Malta'ya doğru ilerlediğini kaydetti. İtalya'dan ilk açıklama İçişleri Bakanı Salvini'den geldi. Salvini, "Yaşananlar artık bir kurtarma operasyonu değil, bir korsanlık faaliyeti. İtalya'yı ancak teleskopla görürler" dedi. Libya Sahil Güvenliği'ne harekete geçme çağrısında bulundu.

.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.