'Vahşet çetesi'nden kaynar su işkencesi

İstanbul'a "Manken Yapacağız" vaadiyle getirdikleri yabancı kadınları fuhuşa sürükleyen ve zorlayan çete, polisler tarafından kurtarılan Özbekistan uyruklu iki kadının itiraflarıyla çökertildi. 13 çete üyesi yakalandı. 11 kadın kurtarıldı. Çete üyelerinin işkenceleri ve çete içerisinde yaşanan şiddet, mağdur kadınların ifadelerinde ortaya çıktı. Çete üyelerinin fuhuşa direnen kadınları sopalarla dövdükleri ve ayaklarına kaynar su dökerek cezalandırdıkları iddia edildi. Özbekistan'a uçak bileti alan çete lideri kaçamadan havalimanında yakalandı

Operasyonu İstanbul Emniyeti Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri düzenledi. Operasyon, Ataşehir'de geçtiğimiz haftalarda yapılan insan ticareti operasyonunda kurtarılan Özbekistan uyruklu iki kadının İl Göç İdaresi'nin Silivri'deki Geri Gönderim Merkezi'ne teslim edilmesiyle başladı.

Psikologların görüştüğü iki kadın "Mankenlik Yapma" vaadiyle Türkiye'ye getirildiklerini, ardından ise kendilerine zorla fuhuş yaptırıldığını söyledi. Kadınlar ifadelerinde yaşadıklarını şöyle anlattı: "Bizi ilk olarak bir alışveriş merkezine götürdüler. Önce elbise ve iç çamaşırı alışverişi, ardından da kuaförde saç ve cilt bakımı yaptırıldı. Sonra bir fotoğraf stüdyosuna götürüldük. "Deneme Çekimi" adı altında iç çamaşırlı fotoğraflarımız çekildi. Ataşehir'de bir adrese götürüldük. "Bize borcunuz var. Çok para harcadık" dediler ve pasaportlarımızı elimizden alarak fuhuş yaptırdılar."

ÇETENİN LİDERİ UÇAK BİLETİ ALINCA...

İstanbul Polisi işte bu ifadelerin ardından harekete geçti. Teknik ve fiziki takip başlatıldı. Kimlikleri saptanan çete üyelerinin çok sayıda yabancı uyruklu kadını aynı tuzakla mağdur ettiği belirlendi. Polisin tespitlerine göre; çetenin Özbekistan ayağındaki "Dede" lakaplı çete üyesi Mehmet A., tuzağa düşürdüğü kadınları çete üyesi suç ortaklarına yönlendirdi. Çete liderinin 32 yaşındaki Özgür M., yardımcısının ise Özbekistan uyruklu Rana O. olduğu belirlendi.Çete lideri Özgür M.'nin, üç çete üyesi ile 3 Aralık'ta Özbekistan'a gitmek üzere bilet aldığı tespit edildi. Şüphelilerin kaçmayı planladığını belirleyen İstanbul Polisi operasyon tarihini öne aldı. Kaçmayı planlayan çete liderinin de aralarında olduğu 13 şüpheli yakalandı. İstanbul Havalimanı'nda yakalanan çete liderinin üzerinden 50 bin lira çıktı. Zorla fuhuş yaptırıldıkları iddia edilen Özbekistan ve Uganda uyruklu toplamda 11 kadın ise kurtarıldı.

FOTOĞRAF ÇEKİP KATALOG YAPTILAR

Polisler baskın yapılan adreslerden birinde not kağıtları üzerinde yazılı çeteleler buldu. Kadınların isimlerinin yazılı olduğu notlarda günlük fuhuş sayılarının tutulduğu belirlendi. Operasyonla kurtarılan ve mağdur oldukları saptanan kadınların günde ortalama 23 kişiyle para karşılığında ilişkiye sokulduğu tespit edildi.Çete üyelerinin fuhuş için 100 lira aldıkları ve mağdur kadınlara 45 lira para verdikleri belirlendi. Polisler, çete üyelerinin kadınların iç çamaşırlı fotoğraflarıyla sınıflara ayırarak kataloglar hazırladıklarını da saptadı. Operasyonu düzenleyen İstanbul Polisi, çete üyelerinin mağdur kadınlara uyguladıkları baskı ve işkenceyi de ortaya çıkardı. İddialara göre; fuhuş yapmak istemeyen ve ülkelerine dönmek isteyen mağdur kadınlar, çete üyeleri tarafından tehdit edildi ve sopalarla dövülerek darp edildi. Bazı kadınlar ise ayaklarına kaynar su dökülerek cezalandırıldı. Sekiz çete üyesi tutuklandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.