AKVARYUMA YATIRIMCI ARAMIYORUZ!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kamuoyunda ‘Tünel Akvaryuma yatırımcı arıyorlar’ iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Genç, CHP Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu ile İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu’nun konuya ilişkin bilgi istemesi üzerine, “Yatırımcı arıyor değiliz. Yalnız Mağmat ile ilgili Ortahisar Belediyesi olarak yatırımcı arıyoruz.” diyerek konuya açıklık getirdi.

ZORLU VE ÇAKIROĞLU TÜNEL AKVARYUMU SORDU

Ortashisar Belediye Meclisinin eylül ayı toplantısında Ortahisar Belediyesinin Tünel Akvaryum projesi gündeme geldi. Akvaryumla ilgili yatırımcı arandığıyla ilgili olarak Başkan Genç’e iddialarla ilgili soru yönelten İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu  “Tünel Akvaryum ile ilgili bize kısa bilgi verirseniz memnun olurum. Tünelin delme aşaması tamamlandı. Yatırımcı arandığı konusunda haberler vardı. Bunun tam olarak boyutları nedir? Hangi noktadayız? Biz buraya yap-işlet-devret, hazır projeydi. Yatırımcı mı arıyoruz. Yoksa amacımız sadece o dağı delmek miydi?” dedi. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu’da aynı konuyu gündeme getirerek, “Akvaryum Projesi söz verildiği halde neden hizmete açılmadı? Proje için yatırımcı yok deniyor. Bu maliyeti yap sonra da yatırımcı bulama… Bu kadar sorun varken, öncelik bu muydu? Belediye bütçesi ile mi proje tamamlanıp balık temin edilecek?” şeklinde soru sordu.   

İDDİALARI AÇIKLIĞA KAVUŞTURDU

Tünel Akvaryumla ilgili medyaya yansıyan iddialarla Zorlu ve Çakıroğlu’nun sorularına cevap veren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Yatırımcı arıyor değiliz. Yalnız Mağmat ile ilgili Ortahisar Belediyesi olarak yatırımcı arıyoruz. Mağmat da çok güzel projemiz. İttifak hakkının tesciline varıncaya kadar bizim uhdemizde. Önümüzdeki günlerde Ankara’ya gideceğim. Ama bunu Tünel Akvaryuma tahvil eden haberin doğru olmadığını ifade etmek istiyorum. Tünel kısmı ile ilgili bizzat Ortahisar Belediyesinin yatırımı oldu. Kendi yatırımımız ve bu yatırıma halihazırda 7 milyon 400 bin lira harcandı. İkinci kapsamına geçildi: Tünelin kalıp işinin yapılması işine geçeceğiz.  Karayolları Genel Müdürümüzden destek alıyoruz. Sadece malzemesini biz temin ederek işçiliğini karayollarından temin edebiliriz. Akvaryum kısmı da yap-işlet-devret… Her halükarda biz yapacağız. Daha o aşamaya gelmediğimiz için bu haber asılsız haberdir.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.