BU YOLLARA İHTİYACIMIZ VAR

Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, Trabzon’da Arapsaçına dönen güney çevre yolu ve raylı sistemi gündeme taşıdı. Güney çevre yolu ile raylı sistemin birbirinin alternatifi olmadığını savunan Ustaömeroğlu, güney çevre yolunun kentsel planlama ve gelişme alt yapısı, raylı sistemin ise kent içi medeni bir taşıma aracı olduğunu ifade ederek ikisine de Trabzon’un ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, Arapsaçına dönen güney çevre yolu ve raylı sistemi gündeme taşıdı. Güney çevre yolu ile raylı sistemin birbirinin alternatifi olmadığını savunan Ustaömeroğlu, “Güney çevre yolu ve raylı sistem birbirinin alternatifi değildir. Güney çevre yolu bir kentsel planlama ve gelişme alt yapısıdır. Raylı sistem ise kent içi medeni bir taşıma aracıdır. Güney çevre yolu ana taşıt trafiğine hizmet eder. Raylı sistem yaya trafiğine hizmet eder. Güney çevre yolu atardamar gibidir. Raylı sistem toplardamar gibidir.  Bu karşılıklı hizmet tanımı uzar gider ama sonuç olarak her ikisinin de yeri ayrıdır ve ikisi de gereklidir.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.