Dev projenin temelleri atıldı

Trabzon’un Kaşüstü mevkiinde Dünya Ticaret Merkezi arazisi üzerine Armada Grup tarafından inşa edilen kongre merkezinin temel inşaatı tüm hızıyla sürerken, projenin 19 ayda tamamlanacağı belirtildi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu toplantısının ardından temel betonu dökülme çalışmaları süren inşaat alanında incelemelerde bulunduklarını hatırlatarak, “Geçtiğimiz günlerde de odamız yönetim kurulu üyeleriyle birlikte inşaat alanını ziyaret etmiş ve bilgi almıştık. Son olarak Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu olarak yine inşaat alanında bulunduk. Çalışmaları takip ediyoruz ve zamanında tamamlanması konusunda titiz davranıyoruz. Temel betonu dökülmeye başlandı. Kongre merkezinin duracak bir hali yok. İnşaatın tüm hızıyla sürmesini bekliyoruz” dedi.,

DEV YATIRIM

Başkan Hacısalihoğlu, 19 ayda tamamlanmasını planladıkları kongre merkezi ve fuar alanının özelliklerini anlatırken de, “2 bin 100 kişilik kongre merkezi olacak. Yanında çeşitli büyüklüklerde toplantı salonları bulunuyor. 6 bin 500 metrekare fuar alanı komplekste yer alacak. Bunun yanı sıra 430 odalı bir otel de inşa edilecek. İnşaatın tamamlanmasının ardından bölge tam bir kültür ve fuar merkezi haline gelecek” dedi. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, fuar ve kongre merkezinin tamamlanmasıyla, özellikle kongre turizminde Trabzon’un büyük ivme kazanacağına inandıklarını da sözlerine ekleyerek, “Turizmi 12 aya yayma projemizde kongre turizmi önemli bir yer tutuyor. Kompleksin tamamlanmasının ardından bu yönde de önemli bir turizm hareketi olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.