GÖÇ VE GÜVENLİK TRABZON’DA KONUŞULACAK

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) iş birliğinde düzenlenen göç, güvenlik ve sosyal uyum konularının bölgesel düzeyde ilgili kurum ve kuruluşlarının üst düzey temsilcilerinin katılımıyla istişare edileceği Çalıştayların ilki, Trabzon'da gerçekleştirilecek. Çalıştay İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ve 18 valinin katılımıyla bugün 9:00’da Novotel’de düzenlenecek.

ÇALIŞTAYLARIN İLKİ TRABZON’DA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Söz konusu etkinlik, illerdeki yerel politikaların belirlenmesinde söz sahibi olan üst düzey yöneticileri, Türkiye'nin göç yönetim sistemi ile sosyal uyum konuları hakkında bilgilendirmek, bölgede bulunan illerde sosyal uyuma yönelik faaliyetleri teşvik etmek, bu konularda karşılaşılan güçlükleri yerinde tespit etmek ve sosyal uyum politikaları noktasında çözüm önerilerini tartışmanın yanı sıra bu konuların güvenlik politikaları ile uyumlu olmasını da hedefliyor. Çalıştaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz, Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok, Uyum Ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu, Düzensiz Göçle Mücadele Dairesi Başkanı Ramazan Seçilmiş, Göç Politika Ve Projeler Dairesi Başkanı Mehmet Parlak, Eğitim Dairesi Başkanı Nagihan Önder, BMMYK Türkiye Temsilcisi Vekili Jean Marie Garelli, Türk Kızılayı Genel Müdür İbrahim Altan, Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Birol Ekici, İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanı Dr. Can Ozan Tuncer, Akademisyen Prof. Dr. Murat Erdoğan'ın yanı sıra Karadeniz bölgesinin Vali/Vali Yardımcıları ile kamu kurum ve kuruluşlarının il düzeyindeki en üst yetkilileri katılacak. Çok sayıda kurumu ve sektörü ilgilendiren göç yönetiminin ilgili paydaşlarının bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunacağı, bölgede yaşanan güncel gelişmelerin istişare edileceği etkinlikte; Türkiye'nin Göç Yönetimi, İnsani Yardımlar, Göç ve Güvenlik, Sosyal Tansiyon ve Sosyal Tansiyon Vakalarının İzlenmesi ile Sosyal Uyum konulan ele alınacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.