Millet darbeye dur demiştir!

Trabzon Sivil İnisiyatifi, 15 Temmuz darbe girişimimin yıldönümü nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirdi. İnisiyatif adına MTTB Trabzon İl Başkanı Furkan Lemahmutoğlu’nun okuduğu açıklamada, 15 Temmuz’un Siyonist ve emperyalistlerin içerideki ırgatlarıyla birlikte kalkıştıkları kanlı bir işgal girişimi olduğundan söz edildi. Küresel güçlerin 15 Temmuz darbe girişimiyle, Orta Doğu ve İslâm dünyasındaki hâkimiyetlerine engel olan Türkiye’yi, FETÖ aracılığı ile ele geçirme, iç savaşla ülkeyi bölme, dış müdahalelere açık hâle getirme amacında oldukları ifadelerinin geçtiği açıklamada dış güçlerin her türlü oyununa Türk milletinin azim ve kararlılığının dur dediği sözleri yer aldı. İnisiyatif adına açıklamalarına devam eden Lemahmutoğlu’nun açıklamaları şu şekilde devam etti: “15 Temmuz, ülkemize karşı siyonist ve emperyalistlerin içerideki ırgatlarıyla birlikte kalkıştıkları kanlı işgal girişimidir.

15 Temmuz, şehit kanlarıyla İslâm vatanı yapılmış bu coğrafyaların işgal edilemeyeceğinin tescili, hür yaşamış, hür yaşayacak milletimizin zaferle sonuçlanmış yeni kurtuluş mücadelesidir.  15 Temmuz, kirli amaçları için dini bile istismar edecek düzeyde alçalan içerideki işbirlikçilerin, kan donduran hile ve hıyanetleri karşısında ferasetiyle diri ve uyanık kalan bir milletin uyanışıdır.15 Temmuz, kanlı bir darbe girişimiyle başlayan işgal denemesidir. İşgal girişiminin, devletin her kademesinde örgütlenmiş paralel yapısıyla kök salmış olması, karşı koyduğumuz tehlikenin derinlik ve büyüklüğünü anlamak için yeterlidir. On yıllar boyu insanımızın maneviyat ve yardım duygularını istismar eden FETÖ, her türlü yolu kullanarak devletin hücrelerine kadar sızmış, başta eğitim, yargı ve güvenlik olmak üzere, devletin bütün imkânlarını kendi hain planları için kullanmıştır.”

15 TEMMUZ ZALİMLERE CEHENNEM OLMUŞTUR

15 Temmuz’da Türkiye’nin bağımsızlığına gölge düşürmek ve ele geçirmek için her yolu deneyen küresel güçlerin darbe girişimi gecesi cehennemi yaşadıklarından söz edilen açıklamada, Türk milletinin İstiklal Harbi ruhuyla tanklara ve uçaklara kendini siper ettiğinden söz edildi. Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Milletimiz, derin basireti ve hikmetiyle tehlikeyi anında görmüş, vatanın söz konusu olduğu bir durumda yaşamayı bile teferruat bilerek uçak ve helikopterlerle havadan bombalanan, zırhlı araçlarla, tanklarla tutulmuş sokaklara çıkmış, bendini yıkıp taşan sel gibi caddelere, alanlara akmış, adeta tek bir yumruk olup işgalci darbecilerin tepesine inmiştir. Üstten bomba ve roket atan uçaklara, tanklara, makineli tüfek mermilerinin karşısına, istiklal harbindeki, Çanakkale savaşındaki ruhla çıkmış ve o karanlık geceyi zalimlere cehennem etmiştir. Gece boyu canı ile kanı ile direnerek 2 binin üzerinde yaralı, 250 şehit veren milletimize o gece ilahi bir lütuf olarak geleceği ifade eden açık bir gök; sabahında, cesareti gösteren parlak bir güneş; sonrasında, mükâfatı müjdeleyen bembeyaz bir ufuk armağan edilmiştir.”

15 TEMMUZ İYİ ARAŞTIRILMALI

15 Temmuz’a neden olan FETÖ ihanet şebekesinin örgütlenmesinin ana zeminini eğitimin imkânlarını kullanarak yapmış olmasından ders çıkarılmasının altı çizilen açıklamada, “15 Temmuz’u hazırlayan veya 15 Temmuz’a getiren sebepler iyi anlaşılmalı, sosyal ve siyasi yönleriyle iyi analiz edilmelidir. Vatan sevgisi, millî duygular ve insanî değerler noktasında örnek insan yetiştirmesi gereken eğitim sistemimiz, güdümüne girdiği odaklardan aldığı emirle göz kırpmadan vatanına, milletine ihanet edebilen tiplerin çıkmasına müsait olabiliyorsa, sistemin zaaflarının tespit ve tadil edilmesine, vakit geçirilmeden de tahkim edilmesine büyük ihtiyaç vardır. 15 Temmuz, tarih ve irfan köklerinden beslenen yüksek bir ruhun, özgür iradenin, derin bir bilincin şahlanışı, özgürlük ve istiklal aşkıyla engellenemez atılımıdır. 15 Temmuz, hepimizin değeri, ana istikameti, yönü; hür yaşamış, hür yaşayacak bir milletin yenilenen ruhu ve heyecanıdır.” ifadeleri yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105