Ne olacak bu çocuklar?

ÖNCE İSTANBUL SONRA İZMİR

Trabzon’da yaşayan Afganlı aile, izinsiz olarak gittikleri İzmir’de polise yakalanınca, Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Haklarında işlim başlatılan Afganlı ailenin tüm hakları donduruldu. 4 yıl önce Afganistan’dan İran’a kaçan aile daha sonra kaçak yollarla Türkiye’ye geldi. Trabzon’a yerleşen Mohammad Davuod Hosseyni adlı baba eşi ve iki çocuğuyla birlikte Trabzon’da yaşamaya başladı. Kalebodur ustası olan baba geçen ay önce İstanbul’a ardından da İzmir’e gitti. Bir süre İzmir’de gezen Afganlı aile, polis ekipleri tarafından yakalandı. İstanbul için izin aldıkları İzmir için izin almadıkları belirlenen aile Trabzon’a gönderildi.

ÇOCUKLAR OKULA GİDEMİYOR

Trabzon’da tüm haklarının dondurulduğu öğrenen Afganlı aile, hiçbir kurumdan yararlanamaz oldu. Aile avukatı aracılıyla İdare Mahkemesine dava açtı. Avukatın davaya vekaletname sunmadığı gerekçesiyle mahkeme istinaf yolu açık olmak üzere davayı reddetti. Haklarını İstinaf Mahkemesi’nde arayan Afganlı baba Mohammad Davuod Hosseyni, “Çocuklarımdan biri ortaokula diğeri ana sınıfına başlayacak. Ama okullar kabul etmiyor. Hastanelere gidemiyoruz. Biri bize yardım etsin” dedi. Ailenin kaderi İstinaf Mahkemesinin vereceği kadere bağlı.

Anahtar Kelimeler:
çocukIzmirOkulAFGAN
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.