Posteri kimse indiremez

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Yenimahalle İncirlik Camisine, cami derneği başkanı tarafından asılan dev Atatürk posterinin müftülük tarafından kaldırılmak istendiği iddiaları Ortahisar Belediye Meclisine taşındı. Konuyu değerlendiren Ortahisar Belediye Başkanı A. Metin Genç, “Bu somut olaya baktığımızda burada caminin ibadete engel olacak alanına Atatürk posteri asılmamış. Kıble güzergâhına asılmamış. Batı kısmına asılmış. İyi de yapılmış. Hiç kimsenin bu posteri indirme hakkı yok.” dedi.

İNCİRLİK CAMİİ MECLİSTE TARTIŞILDI

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Yenimahalle İncirlik Camisine, cami derneği başkanı Ali Sait Yılmaz tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle asılan dev Atatürk posterinin müftülük tarafından kaldırılmak istendiği iddiaları kentte tartışılmaya devam ediyor. Ortahisar Belediye Meclisinin eylül ayı oturumunda gündeme gelen poster kriziyle ilgili olarak Başkan A. Metin Genç, “Bu somut olaya baktığımızda burada caminin ibadete engel olacak alanına Atatürk posteri asılmamış. Kıble güzergâhına asılmamış. Batı kısmına asılmış. 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle asılmış. İyi de yapılmış. Hiç kimsenin bu posteri indirme hakkı yok.” dedi.

ZORLU OLAYI KINADI, GENÇ DESTEK VERDİ

CHP’li meclis üyesi Cüneyt Zorlu, “30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları esnafında İncirlik Camiine Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini asmışlardır.  Kendilerine bu cesaretlerinden dolayı kutluyorum. Basında ve sosyal medyada yer aldığı şekilde müftülük tarafından yetkili kişi “bayrak yerinde kalsın o resmi oradan indirin” demesini esefle kınıyorum.  Bu haksızlığı protesto ediyor duygu ve düşüncelerinizi merak ediyorum.” diye sordu. Bunun üzerine Başkan Ahmet Metin Genç, “İncirlik Camii konusu polemik konusu olmaması gereken konu. Ben bu işin dini konusunda da eğitim alan bir arkadaşınız olarak görüşlerimi şöyle açıklayabilirim.  Mabetlerde resim figür olması caizliği noktasında sakıncalı… Bu somut olaya baktığımızda burada caminin ibadete engel olacak alanına Atatürk posteri asılmamış. Kıble güzergâhına asılmamış. Batı kısmına asılmış. 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle asılmış. İyi de yapılmış. Hiçbir kimsenin bu posteri indirme hakkı yok. Türk Bayrağı ile posterinin asılması gurur verici. Devlet adına kamu adına o resmi indirin şeklinde beyanat verilmişse, aynı şekilde bende kınıyorum. Bunun başka şekilde izahı olmaz.”  ifadelerini kullandı.

OLAY NASIL YAŞANDI?

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Yenimahalle İncirlik Camisine, cami derneği başkanı Ali Sait Yılmaz tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle asılan dev Atatürk posterinin müftülük tarafından kaldırılmak istendiği iddiaları kentte tartışma yarattı. asılan posterin sosyal medyada yayılmasının ardından Müftü yardımcısı tarafından arandığını belirten cami derneği başkanı Ali Sait Yılmaz, müftülükten kendisine, “Bayrak kalsın o resim insin” dendiğini söyledi. Kendisini arayan il müftü yardımcısına tepki gösterdiğini belirten Yılmaz, “Bayram bitince kaldırırım. Ben her 30 Ağustos'ta bunu yapıyorum” dediğini ifade etti.

MÜFTÜLÜK NE DEDİ?

Ortahisar İlçe Müftülüğü Şube Müdürü İhsan Subaş, cami derneğinden yalnızca Atatürk posterinin düzensiz göründüğünü ve düzeltilmesinin talep edildiğini, posterin kaldırılmasıyla ilgili bir talep de bulunulmadığını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.