Sahte Öğretmene hapis cezası istedi

Başbakanlık tarafından 2005'de yılın öğretmeni seçilen Rukiye G.S. sahte diplomalı öğretmen olduğu belirlendikten sonra hakkında iki ayrı suçtan hapis istemiyle dava açıldı. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Rukiye G.S. hakkında Cumhuriyet Savcısı Mustafa İsaoğlu mütalaa verdi. Savcı, öğretmenin resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık suçundan cezalandırılmasını istedi. 
İLÇE MÜDÜRÜ YAKALADI
MEBBİS üzerinden öğretmenlerin bilgilerinin güncellemesini yapmaya başlayan Milli Eğitim Bakanlığı, Trabzon'da öğretmenlik yapan Rukiye G.S.'nin, çıkış belgesi üzerinde tarih ve sayı olmadığını belirledi. Bakanlık bunun üzerine 19 yıllık öğretmenden diplomasını yeniden göndermesini istedi. Kendisinden yeniden evrak istenince düzenlediği belgeyi okulundan geliyormuş gibi göstermek için önce Ankara'da yaşayan kardeşi Ş.K.'ya göndererek görev yaptığı ilçedeki PTT şubesine faks çekmesini istedi. Rukiye G.S., Ankara'dan fakslanan çıkış belgesini çalıştığı okul müdürlüğüne verdi. Belgeyi inceleyen Dernekpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü evrakın sahte olduğunu belirledi.
AVUKAT ZARARA İTİRAZ ETTİ
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olmuş gibi göstererek 19 yıl süreyle öğretmenlik yapan Rukiye G.S. hakkında nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçundan dava açıldı. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuksuz yargılanan Rukiye G.S.'den hakkında dün görülen davada, sanık vekili tespit edilen zarara itirazda bulundu. Rukiye G.S.'nin vekili Avukat Ali Sürmen, "Müvekkilimin her ne kadar diploması olmadığı halde, öğretmenlik yapmış ise de, neticede ders vermiş, öğrenciler diploma almıştır. Verilen bu hizmetin başkası tarafından yapılması halinde de devletin ücret vereceği düşünüldüğünde, zarardan bahsedilemez. Aksi takdirde öğrencilerin diplomaları iptal edilmesi gerekir" dedi. 
SAVCI İKİ SUÇTAN CEZA İSTEDİ
Cumhuriyet Savcısı Mustafa İsaoğlu, mütalaa verdi. Savcı İsiaoğlu, öğretmenin resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık suçundan cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti beyanda bulunmak üzere sanık vekiline süre vererek, duruşmayı erteledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.