TEHDİTLERİN TAKİPÇİSİ OLACAK

Aydın'ın Didim ilçesinde, üç yıl önce boşandığı eşi tarafından sürekli tehdit edildiğini iddia eden Zeliha Erdemir (32), 46 kez şikâyette bulunmasına rağmen sonuç alamadığını belirterek, yardım çağrısında bulundu. Bu çağrıya kulak veren CHP Giresun Milletvekili ve Kadın- Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Av. Necati Tığlı, konunun takipçisi olduğunu açıkladı.

KOMİSYONA DİLEKÇE VERDİ

CHP’li Necati Tığlı üyesi olduğu Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na konuyla ilgili dilekçe verdiğini söyledi. Tığlı,  “Bir kadın daha öldürülmeden girişimlerin hemen yapılması, hukuki işlemlerin başlatılmasına öncülük edilmesi için üyesi olduğu Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na konuyla ilgili dilekçe verdim. Bu konularda çok hassas olan komisyonumuzun ve komisyon başkanımızın Zeliha Erdemir’e sahip çıkmak için ilgili tüm hukuki girişimleri başlatıp M. Cem Kara’nın yargılanması için bu konuya müdahil olacağından hiç şüphem yok.” dedi.

ŞİKÂYETLERİ DİKKATE ALINMAMIŞ

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Zeliha Erdemir’in şikâyetlerinin dikkate alınmadığını ileri sürerek, “2011 yılından itibaren sistematik bir şekilde fiziksel şiddete ve hakarete maruz kalan Zeliha Erdemir, 2014 yılında M. Cem Kara ile boşanmış olsa da taciz edilmeye, şiddet görmeye ve ölüm tehditleri almaya devam etmiştir. Bu durumun engellenmesi, önüne geçilmesi ve yaşadığı korkunun son bulması için Didim Adliye Sarayı’na da 46 adet şikâyet dilekçesi vermiş ama her hangi bir sonuç alamamıştır. Aynı, 11 Ekim tarihinde Eskişehir’de eski kocası tarafından satırla ağır yaralanan ve daha sonra kaldırıldığı hastanede 44 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren ama sonra ölen Ayşe Tuba Arslan gibi. O da 23 defa suç duyurusunda bulunmuş ama şikâyetleri dikkate alınmamıştı. Ayşe Tuba Arslan olayında yaşananlar ve Zeliha Erdemir tarafından 46 adet suç duyurusu göz önündedir. Her ay düzenli olarak koruma tedbiri alabilmek için adliye koridorlarında mücadele eden, Zeliha Erdemir’in hayatta kalması için bir an önce 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hükümleri uygulanmalı ve hemen kendisine koruma verilmelidir.” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.