Trabzon'a istinaf müjdesi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100 günlük eylem planını açıkladı. Ulaşımdan enerjiye, ekonomiden sanayiye, dış politikadan savunmaya kadar birçok başlığın yer aldığı eylem planında Bursa, Adana, İzmir, Erzurum, Samsun, İstanbul ve Ankara bölge adliye mahkemelerine ek olarak Trabzon’un da içlerinde bulunduğu 6 ile bölge adliye mahkemesinin kurulacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezindeki toplantı salonunda yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı programda 400 projeden oluşan 100 günlük eylem planının ilk aşamasını açıkladı.  Programda, Cumhurbaşkanlığı ile 16 Bakanlığın önümüzdeki 100 gün içinde gerçekleştireceği icraatları tanıtılırken 100 günlük eylem planında ulaşımdan enerjiye, ekonomiden sanayiye, dış ticaretten şehirciliğe, dış politikadan savunmaya, eğitimden sağlığa, tarımdan teknolojiye, turizmden gençlik ve spora birçok başlıktaki hedefler yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük eylem planında halen faaliyette olan Bursa, Adana, İzmir, Erzurum, Samsun, İstanbul ve Ankara bölge adliye mahkemelerine ek olarak Trabzon’un da içinde yer aldığı bölge adliye mahkemelerinin faaliyete geçeceğini söyledi. Başkan Erdoğan, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Savcılık mahkeme ve icra müdürlükleriyle emniyet birimleri arasındaki yazışmaların kendi sistemleri arasında entegre edilmeli. Bu birimler arasında yılda yaklaşık 6 milyon yazışma düşünüldüğünde yeni sistem gerçekten çok önemli zaman ve kaynak tasarrufu sağlayacaktır. 40 milyon tebligattan 28 milyonunun elektronik ortamda gerçekleşmesini mümkün kılan bir altyapı geliştiriyoruz. Arabuluculuk ve uzlaşma uygulamalarını daha da etkinleştirerek mahkemelerin iş yükünü azaltıyoruz. Halen faaliyette olan Bursa, Adana, İzmir, Erzurum, Samsun, İstanbul ve Ankara adliye mahkemelerine ek olarak Konya ve Sakarya bölge adliye mahkemelerini faaliyete geçiriyoruz. Bir sonraki hedef Kayseri, Trabzon, Diyarbakır ve Van bölge adliye mahkemelerini faaliyete geçirmek.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.