YA İSTİFA EDECEK YA ALINACAK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun hakkındaki iddialar bitmek bilmiyor. Partide yaşanan Yomra krizi, kasadaki paranın eksikliği ve bağış krizi İl Başkanı Güzide Uzun’un sonunu getirdi. İş insanı Ali Türen Öztürk’ün 50 bin TL’lik bağış makbuzunun üzerinde oynama yapılarak 5 bin TL’ye indirilmesi,  il başkanlığı devir teslim sırasında 194 bin TL  olan kasanın 4 TL olduğu iddiaları ve Yomra İlçe Başkanı İnci Atasoy’un darp edilmesinin ardından CHP’li muhaliflerle bazı gençlerin hoşnut olmadığı İl Başkanı Güzide Uzun’un Genel Merkeze şikâyet edildiği ve gelen şikayetlerin ardından Uzun’un Genel Merkez tarafından istifasının istendiği ileri sürüldü.
UZUN GÖREVDEN ALINMAZSA EYLEM YAPACAKLAR
CHP İl Başkanı Güzide Uzun’un istifa etmemesi ya da Genel Merkez tarafından görevden alınmaması durumunda Uzun’a muhalifliği ile bilinen CHP’li Ali Ayaz öncülüğünde CHP’li gençlerin de katılacağı eylem başlatılacağı öğrenildi. Çarşamba gününe kadar Uzun ile ilgili Genel Merkezin karar almasını beklediklerini belirten Ali Ayaz, herhangi bir gelişmenin yaşanmaması durumunda CHP Trabzon İl Başkanlığı önünde 24 saat nöbetleşe eylem yapacaklarını söyledi. 
YAŞANANLARI ANLATTI
Güzide Uzun hakkında daha önce Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikâyetçi olan Ayaz, Güzide Uzun’u CHP Genel Merkezine şikâyet süreçleri ve yaşananları anlattı. Ayaz: “Partinin ileri gelenleriyle görüştük. Hepsinin tüm belgelerden haberi var. Onu görevden alacağız diyorlar. Genel Merkez, Uzun’a istifa edin ya da seni görevden alacağız”  dedi. Ama Uzun ve yönetimi istifa etmek istemiyor. Onlar görevden alınmak istiyor. Bu konu bugün ya da çarşamba belli olur. Herhangi bir tavır koyulmazsa eyleme geçeceğiz. Bunu da Genel Merkeze ilettik. Uzun istifa etmek istemiyor çünkü Yomra’yı görevden almak istiyorlar. Yomra’yı görevden aldıklarında genel merkezde onları görevden alacak bunu böyle gizlemek istiyorlar. Kahraman olmak istiyorlar. Genel Merkeze çarşambaya kadar vakit verdik. Tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın da yaşananlardan haberi var. Genel Merkezle görüşüyorum. Benim önderliğimde gençlerle ve destek olacaklarla beraber 50 kişi eyleme başlayacağız. 24 saat orada oturacağız. Belgeler ortada. Şaibeli başkan istemiyoruz.  Bu insan hırsızdır. Biz böyle başkan istemiyoruz.” diye konuştu. 
ALİ AYAZ, GÜZİDE UZUN’UN İDDİALARINA YANIT VERDİ
CHP’li Ali Ayaz, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun hakkında partiyi sarsan para iddialarıyla ilgili savcılığa yaptığı suç duyurusu nedeniyle Uzun’un yerel bir internet sitesine kendisiyle ilgili yaptığı, “Mahkemeye intikal etmiş olan bu konu hem vicdanen, hem ahlaken hem de siyaseten rahat olduğumun göstergesidir. Partiden disiplin suçu ile uzaklaştırılmış kişinin CHP’yi aşağılamak amaçlı yaptıkları, adalet önünde sorgulanacaktır” ifadelerine yanıt veren Ali Ayaz, “CHP İl Başkanı Güzide Uzun’un yapmış olduğu açıklama baştan aşağıya aldatıcı ve yanıltıcıdır. Hakkımda yapmış olduğu açıklamada disiplin kurulu kararı ile partiden uzaklaştırıldığımı iddia etmektedir. Hakkımda verilen bu karar, partimizin yüksek disiplin kurulunda devam etmektedir. İl disiplin kurulunun vermiş olduğu haksız kararın, yüksek disiplin kurulundan döneceğine inanmaktayım ve halen partimin üyesiyim. 2) Açıklamasında kendisine isnat edilen suçlarla ilgili belgelerden hiç bahsetmemektedir. Dolayısıyla belgelerin doğru olduğunu kabul etmektedir. 3) 2015 yılında yapılan kongrede kesin hesap cetveli ile kasa tespit tutanağı birbirini tutmamaktadır. Kesin hesap cetvelindeki 197.990.97 TL Banka hesabında 4.10 TL görülmektedir. Dolaysıyla kongrede delegeler yanıltılmıştır. Ayrıca bir üyemizin peyderpey vermiş olduğu 50.000 TL, makbuz üzerinde oynanarak 5.000tl gösterilmiştir. 4)Ben kendisi ile ilgili belgeleri savcılığa vererek suç duyurusunda bulundum yakında mahkeme safhasına geçilecektir. 5) Ben kendisinden şahsımı belgelerle ilgili mahkemeye vermesini ve belgelerin sahte olduğunu ispatlamasını beklerken Sosyal Medyada yazmış olduğum mesajlardan dolayı hakaret davası açtığını söylemektedir. 6)Yapmış olduğu açıklamada belgelerle ilgili tek kelime kullanmamıştır. Bu da belgelerin doğru olduğunu göstermektedir. 7) Ayrıca açıklamasında benim parti örgütleriyle problemim varmış gibi göstererek şahsi ile olan davamı örgütlere mal etmeye çalışmaktadır. Bazı ilçe başkanlarını kadın kollarının bir kısmını ve 1-2 genci yanına alarak davayı CHP örgütlerine mal etme gayreti içine girmiştir. Benim parti örgütlerinin hiçbiriyle hiçbir sorunum yoktur. CHP’ye gönül vermiş binlerce üye ve seçmenimiz bu davanın sonucunu merakla beklemekte ve izlemektedir. Şahsıma, bu konuda öncülük ettiğim için övgü dolu mesajlar ve teşekkürler gelmektedir. Kendisini CHP’nin şerefli makamından çekilerek istifa etmesini beklemekteyiz.” dedi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.