YSK KARARI RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI: ADAY LİSTELERİ 20 ŞUBAT SALI GÜNÜ SAAT 17.00’YE KADAR İL VE İLÇE SEÇİM KURULLARINA VERİLECEK

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimleri için aday listelerinin verilmesinde uyulması gereken yönteme ilişkin kararını Resmi Gazete’de yayınladı. Buna göre; aday listeleri 20 Şubat Salı günü saat 17.00’ye kadar il ve ilçe seçim kurullarına verilecek.

YSK’nın 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimleri için aday listelerinin verilmesinde uyulması gereken yönteme ilişkin kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınladı.

YSK’nın kararına göre; siyasi parti ilçe başkanlıkları, belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği ile il genel meclisi üyeliklerine ilişkin aday listelerini ilçe seçim kurullarına; büyükşehirlerde siyasi parti il başkanlıkları, büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına verecek.

Aday listeleri en geç 20 Şubat Salı günü saat 17.00'ye kadar il ve ilçe seçim kurullarına teslim edilecek.

Bağımsız aday olacaklar ise 7 bin 228 TL’yi mal sandığına yatırdıktan sonra makbuzu da dilekçeye ekleyerek il ve ilçe seçim kurullarına 20 Şubat Salı günü saat 17.00'ye kadar başvurabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.